EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Jak umlít kávu bez mlýnku i s ním? II

Publikováno od Kamila Spoustová

Druhá část článku je tu. Znáte způsoby mletí kávy pro přípravu jednotlivých nápojů? Jak byste měl mlet kávu vy?

Mletí kávy za pomoci mlýnku

Když už máte k dispozici mlýnek nebo zařízení, které vám kávu umele, je třeba vědět, pro jaký druh kávy chcete vaše konkrétní zrnka namlet. Je totiž velký rozdíl, zda budete nápoj připravovat přes filtr nebo v automatu. Jaké způsoby mleté kávy rozeznáváme?

Velmi hrubá káva

Namletí kávových zrn nahrubo se používá k přípravě kávy v takzvaném french pressu. Tento způsob přípravy využívají tradičně bary a kavárny.

Hrubá káva

Strukturu podobnou cukru krupici používáme též do zmíněného zařízení, avšak povede se vám z ní připravit i kávu v moka konvičce.

Jemná káva

Tato káva je sice pojmenována jemná, ale prášek rozhodně nepřipomíná. Svou strukturou se nejvíce podobá asi polohrubé mouce. Tento způsob mletí se na rozdíl od následujícího moc nevyužívá.

Velmi jemná káva

Tradiční káva pro přípravu turecké kávy v džezvě musí být velmi jemně namletá. Připomíná hladkou mouku, respektive jemný prach.

V předchozí článku jsme vám doporučovali výkonný mlýnek, dnes vás nalákáme na nákup skvělého kávovaru.

Líbit by se vám mohl automatický kávovar značky Philips, který zvládne připravit jakýkoliv nápoj, na který si vzpomenete.