Jak správně pít kávu, aby nám neškodila?

Známe to všichni. Jedna rychlá. Dvě lžičky instantní kávy, horká voda a cukr, aby se to dalo vypít. Po patnácti minutách energie však upadáme do letargie a přemýšlíme, zda opět nezajít k rychlovarné konvici. To tělu rozhodně neprospívá. Jak tedy pít kávu zdravě a energeticky výhodně?
Vsaďte na kvalitní kávu
Platí zásada, že čím více mléka a cukru do kávy potřebujete, o méně kvalitní kávu pijete. Takže si raději vybírejte dobrou kávu, nejlépe nemletou. Ta bude pro vaše chuťové buňky dostačující sama o sobě. Mimochodem instantní káva není pravou kávou a to, co se týká i účinků.
Žádná složitá procedura
Mnoho lidí si myslí, že k tomu, aby si vychutnali dobrou a kvalitní kávu potřebují drahé stroje a moře času. Další omyl. Stačí čerstvé mletí a například french press, kde kávu zalijete, scedíte a příprava netrvá více než při klasické pozd. S mokka kávovarem je to ještě snadnější. No rozdíl v chuti a v účincích je mega jiný.
Káva s máslem, to pravé ořechové!
Chcete mléko? STOP! Mnoho lidí po kávě s cukrem a mlékem nedostane dostatek energie a spíše upadá. Důvod? Špatný management cukru v krvi. Nejlepší efekt na povzbuzení podle klinických studií dosahuje káva s pravým poctivým máslem a případně můžete přidat i kokosový olej. Tak dostanete skutečnou energetickou bombu. Navíc tato kombinace nastartuje lepší spalování tuků. To je pro tělo mnohem zdraví, pokud si dáte jen kávovinový nápoj plný cukru.