EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Jak poznat kvalitní klobásu? II

Publikováno od Kamila Spoustová

Při rozeznávání kvality je dobré vědět, jak byly klobásy na trh dopraveny, pokud nebyly vyráběny přímo v uzenářství, taky byly baleny v ochranné atmosféře a jakým způsobem byly uzeny.

Měl byste se zaměřit samozřejmě taky na jejich složení. Prozkoumejte, kolik procent masa obsahuje, zaměřte se taky na tuk a vodu.

Jestliže si kupujete vepřovou klobásu, mělo by se v ní nacházet pouze vepřové maso. Jestliže na obalu najdete i kuřecí či hovězí kousky, určitě nejde o precizní klobásu.

Žádná klobása by taky neměla být na povrchu lesklá a jakkoliv olepená. Měla by působit suše, ale zároveň čerstvě a svěže.

Cena za kvalitní klobásy je samozřejmě obvykle vyšší než za klobásy, které obsahují mnoho separátů navíc. Dejte si však pozor na klobásy v supermarketech. Někteří výrobci nasazují klobásám obrovské ceny, avšak jejich kvalita není nic moc. Jak již bylo řečeno, čtěte jejich obaly.

Klobása by vám měla vydržte v lednici nejméně měsíc. Záleží však na tom, jak dlouho ležela na pultě řezníkovi nebo v supermarketu. Klobásu skladujte rozhodně v chladu. Před podáváním byste ji měl nechat provětrat a dýchat, poté až servírovat.

A teď už vám vybírání klobás půjde samo, že?

Jste vegetarián? Nebo snad vaše přítelkyně a vy jí chcete udělat radost taky nějakou ,,klobásou‘‘? Pak sáhněte po tofu klobáskách v nálevu. Najdete je zde