EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.CZ Pro ženy Pro muže Slevy a akce

Jak naporcovat ananas, aby vám z ovoce co nejvíce zbylo?

Publikováno dne 10.10.2017 od Kamila Spoustová

Ananas je významným exotickým ovocem, který prospívá našemu zdraví. Pomáhá nám například se štěpením bílkovin, urychluje metabolismus.

Když připravujete ananas, dejte si pozor na jeho krájení. Často se lidem stává, že zbytečně odřežou téměř půlku ovoce, které by se dalo sníst. Přečtěte si, jak správně a hlavně ekonomicky nakrájet ananas. Jdeme na to.

Pro začátek odkrojte listovou růžici. Neskrojte však s ní již velkou část ananasu. Pokud můžete, odkrojte opravdu jen jeho zeleň. Růžici můžete nechat zakořenit. Vložte ji do zavlažené hlíny a vytvořte si z obyčejného ovoce krásnou pokojovou rostlinu.

V druhém kroku je třeba odkrojit i konec ananasu. Krájejte však tak, abyste odkrojil pouze slabou vrstvu kůry. Pak ananas postavte na skrojenou část a začněte krájet kůru kolem dokola. Opět platí, že čím méně odkrojíte, tím lépe. V ananasu vám pravděpodobně zbyde spousta černých oček s nepříjemnými krátkými trnky. I když je nedostanete ven všechny, měl byste se pokusit o odstranění alespoň části ananasu, neboť tyto trny kazí celkovou chuť ananasu. Vykrájejte šikmé ananasové proužky z dužiny.

Pak už nezbývá nic jiného, než ananas nakrájet. Můžete ho porcovat na plátky nebo  ideálně na menší trojúhelníčky, které vzniknou podélným rozkrojením ananasu na čtvrtiny a následným rozkrájením jeho čtyř částí na plátky.

Na závěr článku je třeba upozornit, že již utržený ananas nikdy nedozraje třeba tak jako avokádo. Dlouho vydrží ve stavu, v jakém byl utržen a pak se začne kazit. Vybírejte ananasy zralé a snězte je pokud mono nejrychleji. Teď už víte, jak tuto dobrotu nakrájet, tak hurá na svačinu.