Tyto webové stránky přizpůsobujeme na míru vám. Na základě vašeho chování na webu personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantní nabídky a produkty a také analyzujeme vaše chování na webu, abychom mohli zlepšovat naše služby nebo pro vás připravovat služby nové. Toho docilujeme užíváním souborů cookies a dalších síťových identifikátorů, které mohou obsahovat osobní údaje. My a partneři máme k těmto údajům na vašem zařízení přístup nebo je ukládáme. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ vyjádříte svůj souhlas s užitím souborů cookies a s užitím a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a v reklamních sítích na dalších webech našich partnerů. Nastavení cookies, personalizace a reklamy si můžete změnit kliknutím na tlačítko „Upravit“. Více informací o zpracování údajů a našich partnerech naleznete na této stránce.
EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Jak na dokonalé bazalkové pesto I

Publikováno od Kamila Spoustová

V tomto dvojitém článku vám nejen podáme instrukce ke správné přípravě pesta, ale přečtete si taky vzácné rady a tipy, které by vás třeba při jeho výrobě ani nenapadly. Připravte se na delikátní bombu, dokonale chutnající pesto je na cestě.

Budete potřebovat:

Listy bazalky (60 g)

Olivový olej panenský (130 ml)

Parmazán strouhaný (6 lžic)

Pecorino strouhaný (3 lžíce)

Česnek (2 stroužky)

Piniové ořechy (1 a ½ lžíce)

Špetka soli

Postup:

Nejprve rozmixujte bazalku na drobné kousíčky. Následně prolisujte nebo opravdu najemno nastrouhejte česnek. Následně přidejte ostatní suroviny kromě oleje a rozmixujte dohromady. Olivový olej přidávejte postupně. Pesto ideálně rozdělte po částech a nechte zmrazit.

Problém domácí výroby pesta často spočívá v tom, že tento výborný doplněk pokrmů po několika hodinách ztmavne až zčerná, podobně jako například banán nebo avokádo bez slupky. Jak si tedy poradit, když chcete pesto zachovat krásně svěží a pestře zelené?

Přečtěte si další tipy k přípravě pesta, které dozajista nejsou k zahození.

K výrobě pesta je ideální připravit si těsně otrhané listy bazalky. Pokud si tedy v květináči pěstujete svou rostlinku, máte vyhráno. Jestliže tomu tak není, při nákupu již trhané bazalky v obchodě vybírejte pouze čerstvě vypadající produkty. Pokud na vás pod obalem vykukuje bazalkový list bez života, raději se vydejte do jiného obchodu nebo s přípravou pesta vyčkejte, až seženete čerstvý produkt.

Pokračování najdete v druhé části článku.

Nemáte pokaždé čas vyrábět vlastní domácí pesto? Pak navštivte náš e-shop a pořiďte si již hotový kvalitní produkt.