EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.CZ Pro ženy Pro muže Slevy a akce

Houby v octu

Publikováno dne 21.09.2019 od Kamila Spoustová

Co to bude dobrého? Pokud pravidelně navštěvujete náš magazín? Jistě jste již zaznamenal náš houbový seriál. V něm vám poradíme, jakými způsoby lze zpracovat houby, zaměřujeme se na dlouhou výdrž.

Zmínka přišla i na houby v octu. Jak jsme slíbili, v tomto článku vám ukážeme skvělý návod na kompletní přípravu kyselých hub.

Budete potřebovat:

Houby (tvrdší a menší, cca 1 kg)

Vodu (3/4 l)

Ocet (klasický, ¾ l)

Pepř a nové koření (15 kuliček)

Bobkový list (3 ks)

Tymián

Hořčičné semínko (2 lžičky)

Sůl (30 g)

Postup:

Pro přípravu hub nakládaných v octu se hodí ideálně nejtvrdší z nasbíraných, vybírejte spíše menší typy, které nebude nutné krájet. Houby nejprve omyjte studenou vodou. Následně houby přiveďte k varu. Vodu můžete naředit octem a přidat do ní sůl. Vyjměte houby a skládejte je do sklenic. Do vody, ve které jste houby vařil, přidejte ostatní suroviny na přípravu a opět přiveďte k varu, stačí povařit kolem pěti minut. Ihned zalijte houby, uzavřete víčko sklenice a vložte dnem vzhůru do hrnce plného vody. Vařte sklenice ještě po dobu patnácti minut, aby došlo ke kompletní sterilizaci. Po uplynulém čase sklenice nechte vychladnou. Uschovejte do temna a ideálně i chladu. Houbám v tomto stavu musíte dát čas. Jíst by se měly asi až měsíc po naložení. Ve skle vydrží déle než rok.