EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.CZ Pro ženy Pro muže Slevy a akce

Houby v kuchyni - Smetanové tagliatelle s houbami

Publikováno dne 30.04.2019 od Marcela Matalová

Houby se dají připravit na mnoho způsobů. Od sušení, zavařování nebo smažení, až kupříkladu jako doplněk zeleninových salátů v syrovém stavu.

Holdujete-li houbám a rád byste si připravil něco snadného, ale zároveň chuťově skvělého, připravte si podle následujícího receptu:

RECEPT: Smetanové tagliatelle s houbami

Ingredience:

  • 250 g těstovin tagliatelle
  • 40 g másla
  • 180 g anglické slaniny (nakrájet na kostičky)
  • 100 g čerctvých nebo zavařených hub (nakrájet na kousky)
  • 15 g hl. mouky
  • 450 ml mléka
  • 150 ml smetany
  • 1 stroužek česneku
  • mletý pepř
  • 30 g strouhaného parmezánu
  • 50 g nastrouhaného čedaru
  • sůl

Postup:

  1. Těstoviny uvaříme ve vodě podle návodu na obalu.
  2. Mezitím si na velké pánvi rozpustíme 20 g másla a na něm osmahneme: slaninu a houby.
  3. Slaninu i houby vyjmeme a v pánvi rozpustíme zbytek másla.
  4. Přidáme mouku a vaříme zhruba minutu. Nutné míchat!
  5. Poté do této směsi vlijeme mléko a smetanu.
  6. Přidáme nastrouhaný česnek, pepř, nastrouhané sýry a přivedeme k varu.
  7. Poté vložíme do omáčky slaninu a houby. Dusíme ještě 3 minuty.
  8. Podle vaší chuti dosolte.
  9. Uvařené těstoviny propláchneme a vmícháme do omáčky.

Jak to bude letos vypadat v našich lesích s množstvím hub ke sběru, to nikdo přesně neví. Ale pokud se vydáte na jejich sběr a nejste si dokonale jistý, co za druh se před Vámi zrovna objeví, zakupte si atlas HUB z nakladatelství Aventinum. Je to prozatím nejobsáhlejší atlas hub, jaký kdy o houbách u nás vyšel. Najdete v ní 1104 druhů jedlých i nejedlých druhů.