EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Druhy rumu I

Publikováno od Kamila Spoustová

Staňte se odborníkem na rumy. Jaké další druhy rumu známe? Nezapomeňte si v první části článku přečíst o těch nejběžnějších destilátech.

Ochucené rumy

Ochucené rumy jsou původem nejčastěji rumy bílé, někdy i zlaté. Obvykle obsahují nižší procento alkoholu než základní rum. Tyto rumy jsou dochucovány nejčastěji ovocem. V dnešní době je taky oblíbený kávový rum. V těchto rumech si libují hlavně ti, kteří nestrpí silnou rumovou chuť. Ochucené rumy se přidávají do specifických míchaných nápojů za účelem docílení ještě lepší ovocné chuti.

Zrající rumy

Zrající rumy lze rozdělit ještě do dvou typů. Jedním z nich je typ Agend, druhý se nazývá Solera. Když kupujete rum Solera nemusí to vždy znamenat, že kupujete rum starý desítky let. Solera rumy jsou totiž kombinace několika rumů. Jedním z nich je dlouholetý rum, který je minimálně šest let uložen v sudu, avšak dalšími složkami můžou být rumy nezrající. Pokud sáhnete po rumu Agend, máte jistotu, že kupujete rum starý mnoho let, který neobsahuje žádnou jinou složku. Dejte si pozor na reklamní tahy obchodníků a ověřujte si na etiketě, o jaký typ rumu jde.

Zemědělské rumy

Žádný zemědělský rum neobsahuje melasu. Tyto rumy jsou vyráběny pouze z cukrové třtiny. Liší se svou chutí, ale i barvou. Zemědělské rumy se vyrábí zejména ve Francii a ve východoindických státech.

Víte, jak poznat kvalitní rum? Těšte se na další článek, který vám prozradí, jak si mezi rumy správně vybrat. 

Zpestřete si váš večer a zahrajte si rumovou ,,Panákovou‘‘ ruletu, kterou najdete zde!