EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Druhy mořských řas I

Publikováno od Kamila Spoustová

Dnes nalézáme asi dvacet tisíc druhů mořských řas. Každý typ je něčím speciální, obsahuje cenné látky a je vhodný pro přípravu určitých pokrmů. Řasy na trhu objevíte především v sušené formě, ale seženete je i jinak zpracované. Jaké druhy řas je vhodné uchovávat v povědomí? Přečtěte si náš dvoudílný článek. 

Wakame 

Řasa Wakame patří asi mezi nejběžněji používaný produkt. Vyznačuje se výraznou chutí. Obsahuje velké množství stopových prvků včetně minerálních látek. U nás se doporučuje ke konzumaci zejména při obtížích týkajících se oběhové soustavy. Čistí krev. Wakame roste zejména u japonských ostrovů. Nachází se v hlubinných oblastech, to zřejmě vysvětluje její opravdu tmavě zelenou barvu. Nejlépe si hoví v oceánských chladných proudech. Zpracování řasy je velmi jednoduché, stačí ji na pár minut namočit do chladné vody. Wakame zalitou sladkou pikantní omáčkou můžete vídat na oblíbeném running sushi. 

Kelp

Řasa Kelp je dalším zástupcem řas zvláště bohatých na jód. Opět je vhodná pouze konzumace omezeného množství. Řasa je jedinečná vzhledem ke své schopnosti urychlit metabolismus organismu. Podporuje spalování a štěpení tukových buněk. Ovlivňuje hladinu cholesterolu v krvi.