EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Detoxikační raw polévky II

Publikováno od Kamila Spoustová

Žampionová polévka s avokádem

Budete potřebovat:

Žampiony (200 g)

Avokádu (1 ks)

Citronovou šťávu (z čerstvého citronu, 1 lžíce)

Pažitku nebo petrželku (hrst, na ozdobu)

Česnek (3 stroužky)

Pepř a sůl

Postup:

Před přípravou polévky nakrájejte žampiony, přidejte k nim česnek a olej a nechte je asi tři hodiny v lednici marinovat. Poté je vyjměte a smíchejte s ostatními surovinami. Přidejte dostatečné množství vody a vše rozmixujte. Přidejte koření dle chuti. Polévku ozdobte pažitkou. Navrch můžete přidat taky nakrájené žampiony. Dobrou chuť.

Lehká okurko-avokádová polévka

Budete potřebovat:

Okurku salátovou (3/4 ks)

Avokádo (1 ks)

Citronovou šťávu (z celého citronu)

Postup:

Všechny přísady opět rozmixujte. Nezapomeňte před přípravou polévky zbavit okurku slupky. Na ozdobu můžete na polévku přidat trochu kopru.

Dýňová polévka

Budete potřebovat:

Dýni (400 g)

Mrkev (2 ks)

Ořechy kešu (hrst)

Česnek (2 storužky)

Zázvor (1 lžička)

Kari (1 lžička)

Sůl, případně pepř

Dýňová semínka (4 lžíce)

Postup:

V mixéru rozmixujte vše kromě ořechů kešu a dýňových semínek. Jakmile budete mít směs hotovou, přidejte do ní vodu, aby se z ní stala polévka. Na závěr ještě přisypte kešu a polévku znovu rozmixujte. Nalijte na misku a zasypte ji dýňovými semínky. Ozdobit ji ještě můžete například pažitkou.

Toužíte po přípravě dalších raw dobrot? Pořiďte si knihu Hravě o živé stravě, kterou najdete zde.