EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Cukr a co o něm ještě nevíte I

Publikováno od Kamila Spoustová

Oblíbené sladidlo, na kterém je kdekdo závislý. Co o této dobrotě, bez které by minimálně každý druhý jedinec nevydržel ani den, jistě nevíte? Přečtěte si článek našich zajímavých zjištění o cukru.

Cukr není jakkoliv chemickým výrobkem

Spousta lidí si myslí, že cukru se pomáhá chemicky. Není to pravda. Jeho výroba je poměrně jednoduchá. Stačí vytěžit z cukrové řepy sladkou krystalickou složku, ze které se pak stane cukr. Ten se jen před krystalizací očistí, a tak se stane bílým.

Přírodní konzervant

Přírodní konzervant se vším všudy. To ej taky důvod toho, proč se marmelády tak moc sladí. Bez cukru by totiž moc dlouho nevydrželi. Spolu s pektiny v ovoci máte zaručeno, že vám toto duo zajistí mimořádnou marmeládovou výdrž.

Antibakteriální účinky

Napadlo by vás, že obyčejný cukr působí antibakteriálně? Ano, opravdu je tomu tak. Ničí bakterie a podporuje hojení ran. Likviduje taky patogeny. Cukr je vhodnou farmaceutickou dezinfekcí. Vyzkoušejte jeho sílu.

Sukka aneb trocha historie

Slovo cukr vzniklo z arabského slova sukka. Cukrová třtina se začala pěstovat ji kolem roku šest tisíc před naším letopočtem právě na území arabského státu. Odtud se pak plodina rozšířila do Persie, Indie a Melanésie. První zmínky o cukru pak přicházejí z pátého století z Indie. Dnes taky vím, že již na počátku devatenáctého století se ročně vyrábělo více než 180 tisíc tun cukru.

Když na vás někdo myslí..

Cukr působí proti škytavce. Pokud trpíte neustálím skytáním, vycucejte jednu kostku cukru. Ta nepříjemný pocit hned zastaví a škytat ani alespoň den nebudete.

Hubněte zdravě! Vyzkoušejte doplňky stravy, díky kterým budete mít nejen menší chutě na sladké, ale taky se vám podaří lépe zhubnout. Naši pestrou nabídku si můžete prohlédnout zde