Tyto webové stránky přizpůsobujeme na míru vám. Na základě vašeho chování na webu personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantní nabídky a produkty a také analyzujeme vaše chování na webu, abychom mohli zlepšovat naše služby nebo pro vás připravovat služby nové. Toho docilujeme užíváním souborů cookies a dalších síťových identifikátorů, které mohou obsahovat osobní údaje. My a partneři máme k těmto údajům na vašem zařízení přístup nebo je ukládáme. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ vyjádříte svůj souhlas s užitím souborů cookies a s užitím a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a v reklamních sítích na dalších webech našich partnerů. Nastavení cookies, personalizace a reklamy si můžete změnit kliknutím na tlačítko „Upravit“. Více informací o zpracování údajů a našich partnerech naleznete na této stránce.
EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Cornbread jako příloha ke grilování

Publikováno od Marcela Matalová

Cornbread - kukuřičný chleba je oblíbený především ve Spojených státech a údajně ho přistěhovalci okoukali od indiánů. Původně se připravoval z drcené čerstvé kukuřice. Nejčastěji se podává jako příloha ke grilování.

RECEPT: Cornbread

Ingredience:

  • 125 g másla + na vymazání formy
  • 240 g kukuřičné mouky
  • 120 g hladké mouky
  • 6 zarovnaných lžic cukru
  • 1,5 lžičky kypřícího prášku
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 250 g podmáslí
  • 3 velká vejce

Postup:

  1. Troubu předehřejeme na 200oC.
  2. Máslem vymažeme hranatou nebo kruhovou formu.
  3. V míse scmícháme mouky, cukr, kypř. prášek, sůl a sodu.
  4. V menší míse prošleháme máslo, podmáslí a vejce.
  5. Tuto směs přidáme k moučné směsi.
  6. Vše promícháme tak, aby se spojilo.
  7. Těsto vlijeme do formy a uhladíme povrch.
  8. Pečeme 20-25 minut.

 

Další velmi chutné recepty na slané pečení najdete v kuchařce: SLANÉ DORTY S CHUTNÝMI NÁPLNĚMI.