Cornbread jako příloha ke grilování
Publikováno
od Marcela Matalová

Cornbread - kukuřičný chleba je oblíbený především ve Spojených státech a údajně ho přistěhovalci okoukali od indiánů. Původně se připravoval z drcené čerstvé kukuřice. Nejčastěji se podává jako příloha ke grilování.
RECEPT: Cornbread
Ingredience:
- 125 g másla + na vymazání formy
- 240 g kukuřičné mouky
- 120 g hladké mouky
- 6 zarovnaných lžic cukru
- 1,5 lžičky kypřícího prášku
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 250 g podmáslí
- 3 velká vejce
Postup:
- Troubu předehřejeme na 200oC.
- Máslem vymažeme hranatou nebo kruhovou formu.
- V míse scmícháme mouky, cukr, kypř. prášek, sůl a sodu.
- V menší míse prošleháme máslo, podmáslí a vejce.
- Tuto směs přidáme k moučné směsi.
- Vše promícháme tak, aby se spojilo.
- Těsto vlijeme do formy a uhladíme povrch.
- Pečeme 20-25 minut.
Další velmi chutné recepty na slané pečení najdete v kuchařce: SLANÉ DORTY S CHUTNÝMI NÁPLNĚMI.