EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Chutně naložené kuřecí paličky na gril

Publikováno od Marcela Matalová

Marináda má sladkou chuť a je lehce pikantní. Můžete ji využít nejen na drůbež, ale taktéž se hodí na ryby.

Předem je důležité, abyste maso ponechali marinovat nejméně 6 hodin!

Ingredience:

  • půl šálku tekutého medu
  • půl šálku hořčice podle chuti
  • kávovou lžičku sušené bazalky
  • kávovou lžičku sladké mleté papriky
  • kávovou lžičku najemno nasekané petrželky
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Všechny ingredience promícháme.
  2. Poté dáme do vakuově uzavíratelného sáčku, kam také vložíme naporcované kuře.
  3. Pořádně promícháme, aby bylo maso obalené marinádou ze všech stran.
  4. Necháme v chladu odležet 6 hodin, nejlépe však přes noc.
  5. Před umístěním na gril pak marinádu rukou jemně setřeme, aby nám nekapala do grilu a nepřipalovala se.
  6. Takto naložené maso můžeme připravovat i na speciálním hliníkovém grilovacím tácku.

Vyzkoušejte geniální gril od firmy Tefal "GC712D34 OptiGrill", který zakoupíte v našem e-shopu : ELEKTRONIKA