EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Bezlepková mouka – Jaké druhy máte k dispozici? I

Publikováno od Kamila Spoustová

Zajímá vás, z čeho vařit pro ,,bezlepkáře‘‘, nebo snad vy sám máte celiakii? Vaše zdravotní problém má však snadné řešení. V dnešní době se téměř nemusíte omezovat a uvařit si můžete snad cokoliv, na co máte chuť. V restauraci je jistě pro vás obtížnější si vybrat, ale proč se trápit i doma?

Mouka je základním stavebním kamenem mnohých pokrmů. Čím nahradit ty klasické typy mouky, pšeničnou a žitnou? Jaké bezlepkové mouky jsou vám běžně k dispozici? Nabídka není malá, budete se divit. Většina zde zmíněných produktů je k dostání v obchodech za poměrně slušné ceny.

Rýžová mouka

Pokud chcete, aby mouka působila co nejpřesvědčivěji jako ,,pravá‘‘, použijte na vaření mouku rýžovou. Má čistě bílou barvu. Běžně ji lze použít na přípravu jíšky, omáček nebo krémových polévek. Je velmi jemná, vhodná i na přípravu nejrůznějších kaší.

Kukuřičná mouka

Mouka z kukuřice jednoznačně poznáte podle její žluté barvy. V kukuřičné mouce obalují někteří kuchaři maso, neboť nezvyklá chuť celé strouhanky kolem masa upoutá každého jedlíka. Často mixují poměr běžné mouky právě s kukuřičnou. Kromě obalování se tato mouka používá nejvíce na sladké pokrmy a dezerty. Znát můžete třeba ovocné knedlíky nebo různé koláče. In začaly být v současné době i kukuřičné těstoviny. Na kaše se tato mouka moc nehodí, neboť je její struktura spíše hrubšího rázu.

Mouka kukuřičná je cenově velmi výhodná. Vyzkoušejte náš produkt. Kukuřičnou mouku polohrubou 400 g najdete zde. Po rozkliknutí odkazu se můžete seznámit i s přesným složením této mouky.

Návod na použití: Používá se tam, kde není požadavek vysoké pojivosti, do moučníků z vařených obilovin, do placek a palačinek. Vhodná též na zahuštění omáček a polévek.