EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Alkoholové steaky a jak na ně? II

Publikováno od Kamila Spoustová

Další recepty na pořádné steaky jsou tady. Čím si maso ,,osladíme‘‘ tentokrát?

Rumový steak z divočáka

Budete potřebovat:

Kýtu z divočáka (500 g)

Rum (50 ml)

Máslo (40 g)

Cukr (35 g)

Olivový olej (60 ml)

Pepř (celý, pár kusů)

Jalovec (celý, pár kusů)

Sůl

Postup:

Při přípravě koření na tento steak je důležité, abyste nadrtil celý pepř s jalovcem těsně před přípravou. Tuto směs můžete rovnou promíchat i se solí. Steak bohatě zasypte kořením. Poté ho vložte do misky a celý steak až po jeho okraj zalijte rumem. Takto nechte připravené jídlo odpočívat do druhého dne. Následující den obalte steak v cukru krystal. Rozehřejte pánev a zprudka maso opečte. Poté přilijte zbytek připraveného rumu a maso ještě chvíli poduste. Nechte rum alespoň chvíli ve vysoké teplotě, aby se alespoň část alkoholu vyvařila. Vyjměte maso a do výpeku s rumem přidejte máslo. Podávejte s americkými bramborami. Steak a brambory můžete polít rumovou šťávou s máslem.

Česnekový steak s rumem

Budete potřebovat:

Hovězí maso (nejlépe svíčková, 400 g)

Česnek (4 stroužky)

Rum (10 lžic)

Piniové oříšky (3 lžíce)

Máslo (cca 1 lžíce)

Sůl a pepř

Postup:

Příprava těchto steaků je velmi jednoduchá, časově též není náročná. Maso polijte rumem. Poté steaky z obou stran potřete prolisovaným česnekem. Nyní je osolte a opepřete dle chuti. Vložte steak na pánev s rozpáleným olejem a zprudka ho opečte z obou stran. Nakonec steak ještě potřete zbylým množstvím rumu a steak nechte na pánvi dojít. Nezapomeňte ho před podáváním posypat piniovými oříšky. Tento steak se taky bude velmi dobře hodit k americkým bramborám.

Teploměr na steaky 2 ks najdete zde