Agáve sirup

Agáve americkou můžete znát pod pojmenováním zdravé mexické sladidlo. Jedná se o rostlinu, která hojně obsazuje oblasti polopouští a další tropická místa.
Rostlina se větví na několik druhů, z každého však může být připraven nejen sirup, ale taky oblíbený alkoholický nápoj Tequila.
V Agáve má své zastoupení téměř každý vitamin, najdete zde vitamin A, skupinu B, vitamin C, D a K.
Agáve v sobě nese poměrně velké množství tekutiny, ze které se následně připravuje sirup. Ten se pyšní velmi hustou konzistencí, je dokonce hustější než med. Velkou výhodou je nízký obsah sacharózy a vysoký podíl cukru ovocného.
Sirup Agáve se pyšní mnohými účinky na lidské zdraví. Podporuje funkce metabolismu. Pomáhá tělu rychleji trávit tuky. Působí taky protizánětlivě a dlouhodobě zvyšuje imunitu.
Agáve pomáhá taky proti bolestem zubů.
Působí proti chudokrevnosti. Navrací tělu zdravou barvu.
Má vliv na trávicí orgány. Léčí záněty žaludku a taky působí jako prevence proti propuknutí žloutenky.
Sirup můžete používat taky zevně, neboť se pyšní protizánětlivými vlastnostmi. Léčí akné a vyrážky. Používá se taky k léčbě modřin a popálenin.
I když vám Agave sirup jistě zachutná, konzumujte jej v omezeném množství, a to zejména z důvodu cukru. Doporučená dávka se pohybuje okolo patnácti gramů.
Sirup z agáve se používá jako sladidlo. Lze ho přidat do jogurtu, cereálií, kaší, smoothies, dezertů a dalších pokrmů.