EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Aby byl kapr delikátní..

Publikováno od Kamila Spoustová

Kapr v mnoha rodinách na slavnostní tabuli nesmí chybět. Je to výborný pokrm, musí se však umět připravit.

V kapřím mase se nachází spousta zdraví prospěšných látek, jde o maso méně tučné obsahující spoustu bílkovin.

Jakmile si kapra zakoupíte, je třeba ho co nejrychleji uskladnit. Neměl by ležet v teplotě větší než 5°C, snažte se však zabránit i namrzání masa, teplota by neměla klesnout pod minus jeden stupeň.

Konzumace kapra s kostmi je nepříjemná, hlavně v případě, když sváteční menu jedí taky děti. Pokud kapra správně nerozkrájíte, znamená to probírat každý kousek masa. Kapří maso se však dá i vykostit a máte po starostech. V případě, že se vám do odstraňování kostí ze syrového masa nechce, můžete si zakoupit kapří filety zpracované speciálními prořezávačkami, které rozruší i drobné kůstky.

Pamatujte si, že nejen kapra, ale všechny ryby, je vhodné upravovat na speciálním prkénku, ideálně umělohmotném.

Kapra před obalováním vždy omyjte rybou. I tento krok je dobré činit vlastně při přípravě každého masa, hlavně ryb.

V českém prostředí se kapr podává tradičně s bramborami nebo bramborovým salátem. Z masa, které zůstalo okolo kostí je vhodné uvařit vývar. Potom, co bude maso hotové, se samo nebo s vaší drobnou pomocí oddělí. Kapří vývar je druhou nezbytnou pochoutkou na štědrovečerním stole.