EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Život bez pšenice aneb mouky bez lepku III

Publikováno od Kamila Spoustová

Konopná mouka 

Konopí je zdrojem mnohých výživných látek. Tělu po ránu dodá energii na celý den, a tak se hodí třeba jako příměs do snídaní. Konopná mouka se vyrábí z namletých konopných semínek. Má velice jemnou strukturu, která zjemní každý připravovaný pokrm. Mouku je vhodné míchat ještě s jiným druhem, hodí se používat pouze jako příměs. Mouka neobsahuje moc sacharidů, je bohatá na vlákninu as nejen z tohoto důvodu jí přijdou na chuť zejména sportovci.

Dýňová mouka 

Existuje mouka vyrobená jak z dýně, tak pouze z jejich semínek. Ať už jde o jakýkoliv typ, mouka se hodí pro přípravu chleba, dezertů i jako zahušťovadlo. Dýňovou mouku v kuchyni hojně využijete. Vyzkoušejte její moc i sílu. Jistě vás potěší, chuť pokrmu, která se blíží k mandlím. 

Kukuřičná mouka

Tak tenhle typ mouky chutná snad každému. Kukuřičné lupínky či nažloutlé pečivo má obvykle nasládlou a plnou chuť. Namletá kukuřice však ve světě potravin nachází mnohem širší uplatnění. Kukuřičnou mouku seženete tak jako tu klasickou ve variantě hladké, polohrubé i hrubé. Kukuřičná mouka se zpracovává rychle a velice snadno. 

Zajímá vás, jak organismus bez pšenice pracuje? Nebo snad jen potřebujete zhubnout a nemáte odvahu ani správný návod? Pak vás jistě bude zajímat naše kniha Život bez pšenice od pana doktora Williama R. Davise, kterou najdete ZDE