Život bez pšenice aneb mouky bez lepku III

Konopná mouka
Konopí je zdrojem mnohých výživných látek. Tělu po ránu dodá energii na celý den, a tak se hodí třeba jako příměs do snídaní. Konopná mouka se vyrábí z namletých konopných semínek. Má velice jemnou strukturu, která zjemní každý připravovaný pokrm. Mouku je vhodné míchat ještě s jiným druhem, hodí se používat pouze jako příměs. Mouka neobsahuje moc sacharidů, je bohatá na vlákninu as nejen z tohoto důvodu jí přijdou na chuť zejména sportovci.
Dýňová mouka
Existuje mouka vyrobená jak z dýně, tak pouze z jejich semínek. Ať už jde o jakýkoliv typ, mouka se hodí pro přípravu chleba, dezertů i jako zahušťovadlo. Dýňovou mouku v kuchyni hojně využijete. Vyzkoušejte její moc i sílu. Jistě vás potěší, chuť pokrmu, která se blíží k mandlím.
Kukuřičná mouka
Tak tenhle typ mouky chutná snad každému. Kukuřičné lupínky či nažloutlé pečivo má obvykle nasládlou a plnou chuť. Namletá kukuřice však ve světě potravin nachází mnohem širší uplatnění. Kukuřičnou mouku seženete tak jako tu klasickou ve variantě hladké, polohrubé i hrubé. Kukuřičná mouka se zpracovává rychle a velice snadno.
Zajímá vás, jak organismus bez pšenice pracuje? Nebo snad jen potřebujete zhubnout a nemáte odvahu ani správný návod? Pak vás jistě bude zajímat naše kniha Život bez pšenice od pana doktora Williama R. Davise, kterou najdete ZDE