EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Zábava

 
Havran
  “Havran neslét, sedí, stále sedí, na mne hledí, Pallady dál sochy bílé černým křídlem cloní líc; jeho očí zář mne svírá, takto snící démon zírá,”   Kdo by alespoň jednou v životě neslyšel o legendárním díle, které se stalo jednou z ikon romantismu. Báseň vypráví o tajemné návštěvě černého posla smutku a muže, který se zmítá v zoufalství po ztrátě své milované. Jejich ponurý dialog se postupně mění v čirou beznaděj a prázdnotu. Umělecká síla Havrana přivádí k vytržení stále nové generace básníků, kteří se svými překlady znovu a nově pokoušejí přiblížit k zvukové dokonalosti Poeova originálu. Některé jejich snahy v porovnání s originálem přibližuje kniha nakladatelství Omega, která čtenáře seznamuje i s dalšími, neméně zajímavými mystickými básněmi Edgara Allana Poea.   Edgar Allan Poe byl autorem z pravidla fantastických a mystických příběhů, ale také zakladatelem detektivního žánru. Jeho mistrovské zachycení psychického stavu osoby, která vypraví příběh je považováno za jedno z nejlepších na celém světě a mnoho autorů má právě jako svůj vzor právě postavy E.A. Poea. Jeho některá díla můžeme též považovat za ranou fázi science fiction. Dokonce se mezi scénáristy, autory příběhů a režiséry vedla jeden čas diskuse, jaké dílo by vzniklo kdyby se spolupracovali Poe, Kubrick či Hitchcock. Došlo se k závěru, že dílo by bylo geniální, ale zároveň by mohlo být až nebezpečné a vést k psychickým poruchám, paranoie s největší pravděpodobností mohlo přispět i k řadám sebevražd.   My Vám dnes nabízíme klasiku, která by neměla chybět v žádné knihovně. Dílo si můžete koupit zde
Zobrazit článek >
 
Začněte s během
Už delší dobu se rozmýšlíte, že byste chtěl začít s nějakým sportem? Chcete si zlepšit kondičku, posílit srdce, ale nechcete zatím utrácet mnoho peněz do vybavení? Začněte s během! Předem si určete, kolik dní v týdnu chcete věnovat běhu. V obchodech se sportovním vybavení si pak zakupte běžecké boty, které budou odpovídat intenzitě Vašeho běhu. Jak začít? Pokud jste nikdy neběhal, bylo by naprosto neefektivní, kdybyste chtěl napoprvé zdolat dlouhou trať bez přestávky. Nejspíše byste se brzy uhnal a ztratil byste motivaci. Pro takové začátečníky je nejvhodnější takzvaná "indiánská chůze". Což je střídání chůze a běhu. Máte-li nějké to kilo navíc a zadýcháváte se už u samotné chůze. Zkuste nejprve aplikovat dlouhé procházky svižnějším krokem. Pak můžete pozvolna přejít k běhu trvajícího jednu minutu, který budete střídat se svižnější chůzí v délce tří minut. Běh na nás působí nejen co do efektu hubnutí, kdy je dobré běhat podle určité hranice tepové frekvence, ale také pro uvolnění napětí a stresu, chcete se cítit skvěle nebo máte v plánu uběhnout nějaký závod. Vše co potřebujete vědět o běhání najdete v knize BĚHEJ S NÁMI. Knihu zakoupíte v eshopu Eiffel Optic - zde. Každý běžec, plavec, cyklista či turista by měl mít skvělého parťáka, kterým jsou HODINKY iGET ACTIVE A2. Mají šest režimů dle typu pohybu – chůze, běh, běh na pásu, pěší turistika, cyklistika či plavání, při kterých zaznamenají všechny důležité parametry jako je počet kroků, uražená vzdálenost, tep či spálené kalorie. A aby byl záznam ještě přesnější, mají vestavěný GPS čip.    
Zobrazit článek >
 
Fóry v Hantecu vo šropálech
Autor HONZA HLAVÁČEK - je šiřitel brněnského hantecu, bavič, muzikant a zpěvák se narodil v Brně v novinářské rodině. a živil se také hraním po barech v Česku i v zahraničí a v neposlední řadě i hraním na pohřbech a zpíváním na společenských akcích všeho druhu. V současné době je jeho hudební specialitou interpretace známých hitů v brněnském hantecu. O autorovi v hantecu: "King hantecu, špílař na klofnu a klapky, kalósek, co dělá imrvére lochec a béká hantecový vály je z familky cajtungářů. Bóchal jako inženýrské ve fabale Chirana na rentgenovéch a kryokauterovéch válkách, vařil učitelský fligny na véšce, střední i blbšule a klepal jako komplové veterinář u doktorskéch ve špitlu. Vařil v barůfkách v Cajzlově, štatlu, na lontech, u Dederónů i ve Vídni. Békal i tuháčkům na šlusovéch mávačkách, na plesůfkách, grilkách, firemních spářkách a narglách.       Dneska béká spešl zonky v hantecu, má tři plechy – Písničky ze vzpomínek (Surf 2004), Vorgle (FT Records 2010) a Betelná koc (FT Records 2013), nabékal a složil nějaký zonky pro CD Nélepčí zonky v hantecu (FT Records 2012).       V hantecu šrajbčí i bichle Pohádky v hantecu (2011), Fóry v hantecu vo kocórech (2012), Fóry v hantecu vo borcách (2012), Fóry v hantecu vo šropálech (2013), Trapasy v hantecu (2013), Pohádky v hantecu 2 (2013), Fóry v hantecu vo Švestkách (2014), Hantecem snadno a rychle (2015) a 50 odstínů hantecu (2017).       Do hantecu je štond přebóchnót kdejakó kokotinu, třeba v járu dvacet kilo jedenáct přebóchnul války z Fósatéch cajzlovskéch storek v Cajzlovským Muzálu v Práglu na Vencaplacu. Včil vaří holpec se zóloškó ze štatlu na Mnichálovým berglu, gde melduje futrování havěti v hantecu a přebóchává cunty vo havěti rajt do hantýrky. Když našpicujete ovary mórgen v 7.11 a po chálce v 16.20 na rádijo Kroksna 103 FM, tak Žanka nemůžete minót v pořadu „Brněnské hantec na rádiu Krokodýl”." Knihu "Fóry v Hantecu vo šropálech" zakoupíte v eshopu zde: knihy.eiffeloptic.cz     
Zobrazit článek >
 
Recept: Hajducká polévka
Dávno už neplatí, že by si muži netroufali na vaření, a to tak zůstalo dominantou žen. Spíše bývá pravdou, že ženy vaří z povinnosti a muži s radostí. Inu, ať už je pravda jakákoliv, z vlastní zkušenosti vím, že muži jsou "polévkoví".  Taková zelňačka nebo gulášová polévka je někdy natolik sytá, že nahradí i hlavní chod. Pojďte si uvařit, podle následujícího receptu, skvělou polévku, která vám zabere maximálně 40 minut. RECEPT: Hajducká polévka Ingredience na 2 porce: 4 oloupané brambory sůl 1 krajíc tmavého chleba 1 pol. lžíce sádla 1 cibule nakrájená na malé kostičky 1 papriková klobása nakrájená na kolečka sušená majoránky kmín 2 stroužky česneku Postup: Brambory očistíme a oloupeme. Nakrájíme je na čtvrtky, které uvaříme ve 1/4 litru vody doměkka. Po uvaření vyjmeme brambory z vody. Vodu nevyléváme. Stane se základem polévky. Brambory rozmixujeme s krajícem chleba a šesti lžícemi vody z uvařených brambor. Na pánvičce rozehřejeme sádlo a osmažíme nakrájenou cibuli. K cibulce přidáme klobásová kolečka a lehce opečeme. Do bramborové vody přidáme cibuli s klobásou a bramborovo-chlebové pyré. Dochutíme solí, majoránkou, kmínem a utřeným česnekem. Krátce polévku povaříme a máme hotovo. Tak co říkáte? Je to nejen velmi jednoduché, ale také velice chutné. Polévku si připravte v KASTROLU LT1102, který je vyrobený z nerezavějící oceli. Má také speciální úpravu, která zaručuje, že se vám v něm připravovaný pokrm nebude připalovat.
Zobrazit článek >
 
Jaké podmínky panují na českých horách?
Zima je v plném proudu a na většině území České republiky je k vidění slušná sněhová pokrývka. O teplotách hluboko pod nulou nemluvě. Zdá se tedy, že po letech se opět koná perfektní lyžařská sézona. Pojďme se tedy podívat, jak to vypadá v největších českých lyžařských letoviscích. Krkonoše - tradiční a léty prověřená oblast nezklame ani letos. V Krkonoších je v provozu celkem 23 sjezdovek, které pokrývá 40 - 140 centimetrů prašanu. Velmi dobře jsou na tom například v Harrachově, Peci pod Sněžkou, Rokytnici nad Jizerou nebo ve Špindlerově Mlýně. Jizerské hory - i v sousedních Jizerkách se lyžuje, i když sněhu tady není tolik jako v Krkonoších. Z devíti otevřených sjezdovek, mezi které patří Ještěd, Javorník, Příchovice, Tanvaldský Špičák nebo Bedřichov, si ale jistě vyberete. Krušné hory - na západě Čech se konají lyžařské radovánky pravidelně a letos tomu není jinak. Určitě nezklame oblíbený Klínovec, kde je až 120 centimetrů sněhu. Pro ty, kteří preferují menší areály se přímo nabízí Boží Dar, Bublava nebo Plešivec, kde taktéž disponují komfortní sněhovou zásobou. Šumava - na pomezí Čech a Německa je v provozu devět sjezdovek. Například Železná Ruda, Zadov, Kvilda, Lipno nebo Kašperské Hory. Nejezděte ale na svah v Kocourově, který je aktuálně mimo provoz. Jeseníky - Jeseníky hlásí, že sněhu je dostatek a lyžařské areály jsou v provozu. Mezi nejznámější patří Praděd, Kouty nad Desnou, Ramzová, Filipovice nebo Červenohorské sedlo. Jezdí se též na Andělské hoře. Beskydy - na jižní Moravě nejsou sice podmínky tak dobré jako napřílad na Šumavě, ale provozovatelé si při nejhorším pomohli techickým sněhem a tak si můžete zalyžovat na Bílé, ve Velkých Karlovicích nebo na Pustevnách.    
Zobrazit článek >
 
Druhy vepřového masa I.
Kdo by neměl rád kvalitné vepřové maso. Na řízečky, gulášek nebo pečené vepřové kolínko s křupavou kůžičkou. Každý má rád něco jiného a proto i zde platí pořekadlo: "Sto lidí, sto chutí." Víte, jak se roděluje vepřové maso a jaký kousek se hodí na přípravu guláše nebo minutky? V tomto článku na pokračování vám popíšeme na jaké části se vepřové maso porcuje a jak dané díly využijete při přípravě pokrmů. Bok - je to měkké a aromatické maso. Po upečení si pochutnáte na křupavé kůžičce. Lze z něj připravit plněné rolády nebo jej dusit. Pokud milujete škvarky, stačí vepřový bok nakrájet na kostky a vyškvařit. Skvělý je i uzený nebo grilovaný bok. Koleno - vždy koupíte s kostí a s kůží. Přední koleno je menší a masitější. Zadní bývá tučnější. Pomaličku je vařte, pečte nebo uďte. Krkovice - bývá prorostlá tukem. Vhodná na pečení a grilování. Při pečení se upravuje v celku, na plátky nebo na kostky. Vynikající je i steak nebo řízek. Kýta - se dělí na vrchní a spodní šál, ořech a květovou špičku. Patří mezi libové části masa a nejčastěji se z ní vyrábí šunka. Vrchní šál je vynikající k přípravě řízků. Spodní šál je o něco tužší a tak je skvělý k pečení. Ořech a květová špička jsou vhodné k přípravě na nudličky a k restování. Květovou špičku lze použít na řízky a minutky. Plec - je méně tučná část masa. Může se dusit, péct, smažit, udit i sušit. Vhodná na roládu nebo řízky. Také se z ní připravují vynikající vepřové medailonky. Chcete-li načerpat více informací o mase, nejen vepřovém, vyzkoušet skvělé a chutné recepty, zakupte si knihu MASO z nakladatelství APETIT.
Zobrazit článek >
 
iPad mini 4 Wi-Fi+Cell 128GB Silver
Nový iPad mini 4 klame tělem. Dává ti do ruky nekompromisní výkon a potenciál. Je ještě tenčí a lehčí než dřív. A přitom natolik výkonný, že ti pomůže posouvat nápady dál. Operační systém: iOS 9 Procesor - typ: Apple A8 Procesor - počet jader: 2 Procesor - frekvence [MHz]: 1500 RAM [MB]: 2048 Vnitřní paměť [GB]: 128 Paměťové karty: Ne Displej: Multi-Touch displej s LED podsvícením Úhlopříčka displeje [palce]: 7,9 Rozlišení [pix]: 2048 × 1536 Konektivita: Wi-Fi (802.11a/b/g/n/ac); dvě pásma (2,4 GHz a 5 GHz); HT80 s MIMO Bluetooth 4.2 UMTS/HSPA/?HSPA+/DC-HSDPA (850, 900, 1700/2100, 1900, 2100 MHz); GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz) CDMA EV-DO Rev. A a Rev. B (800, 1900 MHz) LTE (pásma 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 13, 17, 18, 19, 20, 25, 26, 28, 29, 38, 39, 40, 41) Nano-SIM (podporuje Apple SIM) konektor Lightning 3.5mm jack Bluetooth 4.2 Výbava:  zadní kamera 8MPx fotoaparát iSight přední FaceTime HD 1.2MPx Digitální kompas Mikrolokalizace iBeacon Asistované GPS a GLONASS Cellular Touch ID Tříosý gyroskop Akcelerometr Barometr Snímač okolního osvětlení Baterie:  Typ baterie: Li-Po Kapacita baterie : 19,1Wh Max. doba používání [hod]: 10 Rozměry [mm]: 203.2 x 134.8 x 6.1 Hmotnost [g]: 304 Obsah balení:  iPad mini 4 USB kabel s konektorem Lightning USB napájecí adaptér Záruka: 12 měsíců Mini tablet Apple koupíte v eshopu elektronika.eiffeloptic.cz
Zobrazit článek >
 
Pozvánka na výstavu pro zahrádkáře do Kroměříže
VÝSTAVA FLORIA V KROMĚŘÍŽI Datum: 13. - 14. 4. 2019 Jedná se o největší zahradnickou výstavu v České republice. Moderní výstaviště v Kroměříži pořádá každý rok největší výstavy svého druhu pro všechny zahradníky a zahrádkáře - Floria Jaro, Floria Léto a Floria Podzim. Tyto výstavy mají svoji tradici jíž více jak 40 let a každý rok je navštíví přes 150 tisíc návštěvníků. Areál Výstaviště Kroměříž o velikosti čtyř hektarů obsahuje svě výstavní haly, jeden hektar zastřešených pavilonů, šest jedinečných tematických zahrad a unikátní atrakce pro děti. Na výstavách Floria zakoupíte vše co budete potřebovat pro váš dům a zahradu. Nabídky k nákupu dostanete od stovek prodejců z celého Česka i ze zahraničí. Čekají tu na vás tematicky vyzdobené pavilony tisíci květinami. Taktéž si můžete zajít poslechnout některého účinkujícího z předních hvězd hudební cény. Pokud vás přepadne chuť na něco dobrého, navštivte některý z desítek stánků s občerstvením nebo některou z restaurací s širokou nabídkou chutného občerstvení. Máte-li v plánu rekonstrukci vaší zahrady, určitě zde naleznete velkou škálu inspirace. Taktéž kniha ZAHRADA SÍLY vám poskytne podrobné návody, kterak zahradu založit a dále rozvíjet do krásy a originality, jak pojmout různé zóny a spoluutvářet jejich charakter, kam nejlépe umístit posezení – s ohledem na to, kdo je bude užívat. Dovíme se, jak pojmout vchod a jeho okolí, abychom se rádi vraceli domů, kam nejlépe nasměrovat terasu, jak se vypořádat s některými méně příjemnými vnějšími okolnostmi, kterak zpevnit svah, jaké pocity se zpravidla objeví při stoupání vzhůru či sestupu dolů a jak jim můžeme popřát sluchu, která schodiště jsou praktická a která spíše okrasná, jak modelovat otevřené prostory i skryté kouty, kde chceme mít především soukromí.  
Zobrazit článek >
 
Praktická plážová podložka
Jako děti jsme milovali koupaliště. Bohužel bylo docela daleko, vstupné a pobyt pro celou rodinu nebyl z nejlevnějších, což ostatně platí i dnes, proto jsme tam moc často nechodili. Naopak jsme neměli rádi opalování na louce. V blízkosti nebyla žádná voda. Tráva byla vysoká, lezl po nás obtížný hmyz, vše se na nás lepilo a co bylo horší, museli jsme v klidu ležet na chlupaté dece. Pro městského člověka to byl ale jediný způsob, jak v letních měsících a době mimo prázdniny nachytat bronz. V té době o škodlivosti nemírného slunění neměl ani ponětí a hrozilo leda nepříjemné spálení, s následnými puchýřky a oloupáním kůže. Obrátíme-li se k současnosti, dávno se nesluníme na zarostlých loukách. Můžeme cestovat, opalovat se na plovárnách i terasách domů. Louky jsou většinou soukromé, sekáme je a chlupaté deky ztratily své letní uplatnění. Nahradily je lehké a dobře přenosné podložky. Například nepřehlédnutelná podložka Calter. Vrchní část pěnové podložky je bavlněná, spodní tvoří vlhko těsné PVC. Není nutné se ji pokoušet našlapat do zavazadla. Snadno ji totiž uchopíte našitá ucha. Nízká hmotnost umožňuje, aby si podložku neslo samo i dítě. Stačí si vybrat barvu. Své uplatnění najde nejen na pláži, ale také na sportovních akcích, nevo třeba na fesťáku. Skladnou plážovou podložku Calter o rozměrech 175 x 55 x 1,5 cm najdete v sekci Sport.
Zobrazit článek >
 
Je vaše auto připravené na jaro? III
Stěrače jsou nezbytné v každém ročním období Kolikrát jste měnil stěrače u svého auta? Nové stěrače se nekupují jen tehdy, pokud vám je kdosi odcizí. Tvoří nezbytnou součást každé vnější výbavy auta, u které se předpokládá perfektní účinek užití. Jestliže stěrače nezvládnou vaše okna dostatečně sušit a zbavovat vody, pak je nutné popřemýšlet o jejich vyměnění. V případě dobré funkce stěračů, ale pouze špatného snímání vody ze skla, můžete popřemýšlet o koupi jen nových břitů, které s těmi starými ve stěračích vyměníte. Věděl jste, že zmíněné konce pro stírání vody by se měly měnit dokonce jednou za půl roku?    Převlékáme To snad ani není nutné zdůrazňovat. S příchodem jara je vhodné vyměnit zimní oblek kol za letní. Hloubka dezénu podle zákona je 1,6 milimetrů, toto číslo je nutné dodržet. Pozor na příliš brzké převlékání pneumatik. Letní gumy s mrazem nikdy nebudou přátelé. Kontrola osvětlení Nezapomeňte zkontrolovat funkci světel ve vašem voze. Je osvětlení plně v provozu? Svítí všechna světla, která auto má? Dejte si pozor hlavně na brzdová nebo parkovací světla, ty nejčastěji u kontroly pohoří. Přece nechcete dostat poměrně zbytečnou pokutu za nedbalost při prověřování, že? Auto zase jako nové Že jste svému vozu zcela převlékl kabát? Není se co divit, že teď vypadá jako nový. Ještě nějaké jeho úpravy plánujete? 
Zobrazit článek >
 
Jak na ovocná vína II.
Stejně jako marmelády, džemy nebo ovocné zavařeniny, tak i domácí vína mají v našich domácnostech dávnou tradici výroby. Dobře si pamatuji, jak můj děda pravidelně připravoval rybízové a višňové víno, které se, po jeho dostatečném dozrání, servírovalo při slavnostních příležitostech. Tuto tradici převzal i můj strýc, který dal přednost výrobě rybízáku. V první části článku - Jak na ovocná vína I. jste si mohli přečíst, co vše je nutné k jejich přípravě a jak začít. Dokvašování a zrání ovocných vín Při dokvašování a zrání ovocného vína objevíte na dni demižonu kal, který pochází z ovoce a kvasnic. Proto při stáčení vína postupujte opatrně a použijte hadičku, aby se kal nazamíchal do vína. Avšak na lahve ještě není ten správný čas. Lépe bude, když ke stáčení použijete jiný čistý demižon. Ten opět naplňte až po okraj a pečivě jej zazátkujte. Nyní však použijte korkový špunt bez skleněné trubičky. naplněný a zazátkovaný demižon uskladněte v chladné místnosti se stálou teplotou. Zde bude víno dokvašovat a dozrávat ještě půl roku. Po dané době se na dně demižonu opět objeví kal, ale již v malém množství. Při stáčení, nyní už do čistých lahví, postupujte opět opatrně, aby se kal nepromíchal. Čisté víno nechávejte dozrávat ještě rok. Po této době získá ještě lepší chuť a vůni. Vyzkoušejte výrobu rybízového vína. Postup najdete v článku: POSTUP VÝROBY RYBÍZOVÉHO VÍNA. Máte chuť na pořádnou sklenici vína? Nalijte si lahodný vinný mok do OBŘÍ SKLENICE NA VÍNO - GIFTREPUBLIC.  
Zobrazit článek >
 
Jan Pavel a jeho díla plná zamyšlení II
Tramvaj do stanice V roce 2007 v edici Tři rány vyšla Janu Pavlovi kniha s názvem Tramvaj do stanice. Co na vás čeká?  Budou to filozofické otázky. No možná jich bude trochu víc. Zamyslíte se nad samotným problémem lidské existence. Podíváte se do světa dvou lidí, muže a ženy, do koloběhu tak různých a tak jiných životů. Poznáte jejich tužby a sny, které se budou týkat i vyřčené lásky. Hlavním hrdinou knihy je speciální muž zapadající do role beatníků a undergrandu. Zjišťuje, že se cítí jaksi vnitřně vyprázdněn, má pocit, že doposud nic nedokázal a že ani jeho práce ho nenaplňuje. Bude třeba vypořádat se s rozličnými emocemi a nekonečnou touhou. Jak vyřeší vypravěč svůj problém? Kniha je spíše než o příběhu o zamyšlení nad lidským konáním. V rámci vyprávění získáte přehled i o jiných lidech s různými osudy. Možná vám chvílemi bude trochu smutno.  Zbytečnost  Máte v oblibě krátké knihy, spíše povídkového rázu? Pak vás jistě nadchne dílo pojmenované zbytečnost. Jednotlivé příběhy se točí okolo různých lidí. Někteří si do dospělosti přinesli problém z dětství, jiní mají pocit, že by nejradši prožili celý život znovu. Autor se prostřednictví jednotlivých hrdinů zamýšlí nad otázkou víry v člověka a hlavně v sebe samotné. Zjistíte, že málo lidí je doopravdy samo sebou. Naše životy řídí okolí. Není na této výpovědi něco? Přečtěte si zajímavou knihu, která vás donutí zamyslet se nad otázkami, na které byste sám zřejmě jen tak nepomyslel. 
Zobrazit článek >
 
Zahradní posezení
Zahradní prostor dříve sloužil k tomu, aby se co nejvíce využil jako úrodná půda a taktéž jako prostor pro chov domácích užitkových zvířat. V dnešní době, především u novostaveb se řeší spíše prostor, který bude sloužit k relaxaci a odpočinku. Někdo si přeje vytvořit prostor pro bazén a jiný touží po krásné zahradě s pohodlným zahradním nábytkem. Pokud i Vás čeká úprava prostoru okolo Vašeho domu a prozatím nevíte, jakým směrem se v jeho tvorbě vydáte, můžete se zamyslet na následující otázkou: K čemu bude zahrada sloužit? odpočinek v květinovém zátiší možnost podávání jídla posezení s vyhlídkou nejedno posezení s kolika lidmi se u posezení bude počítat jaký vybrat zahradní nábytek Taktéž volba zahradního nábytku by měla korespondovat s celkovým dojmem zahrady. Výbírat lze z nábytku vyrobeného z plastu, ze dřeva, z kovu i ze skla. Pokud vsadíte na zahradní nábytek z kovu a ze skla, bude působit chladnějším dojmem. Kdežto dřevěný nábytek je již na první pohled hřejivý. Velkou oblibou je doplnění zahradního nábytku pohodlnými podložkami a polštáři. Láká Vás myšlenka výroby vlastního zahradního nábytku? S knihou ZAHRADNÍ NÁBYTEK z nakladatelství GRADA snadno získáte přehled o tom, jaký zvolit materiál, jak postupovat při výrobě křesel, stolku nebo houpačky, a v neposledním se dozvíte i cenné rady, jak tento nábytek udržovat, aby Vám vydržel co nejdéle.  
Zobrazit článek >
 
Včelaření - zaútočte na roztoče
Ještě koncem měsíce září a počátkem měsíce října se mohou dostavit teplejší slunné dny, které lákají včelky z úlů ven. Na strništích nebo v zahrádkách kvetou podzimní směsky a květiny a včelky se vydávají na pastvu, kde ještě získají potřebné množství pylu a nektaru. Poslední ze zásahů, do kterých se, jako včelař, můžete ještě pustit je postřik proti varroáze. Varroáza - je infekční onemocnění včel způsobené roztočem Varroa destructor. K zachycení zimního spadu aplikujte, na dnech úlů a po celé ploše, sběrné podložky. V říjnu je aktuální první nebo druhá fumigace, která se používá při léčbě včelstva proti parazitickým roztočům (Varroa Jacobsoni a Varroa Destructor). Jste začínající včelař, nebo chcete s včelařením začít a tyto pojmy Vám nejsou ještě příliš jasné? S knihou ZÁKLADY VČELAŘENÍ získáte přehled o tom, jak důkladně o včelstvo pečovat, aby jste od nich získali kvalitní med. Chov a podpora včel je in, jak na venkově, tak ve městě. Včelaření není jen obohacujícím koníčkem ale i splynutím s přírodou a kompenzací moderního hektického způsobu života. Uvede nás do úžasného světa včelího společenství, a navíc nám ještě dodá zdravý med. Včelaření znamená také velmi důležitý přínos k ochraně životního prostředí a k boji proti vymírání včel. Rádce Základy včelaření zprostředkuje zájmovým včelařům všechny základní informace lehce srozumitelnou formou: vědecké poznatky o včelách, nutné vybavení včelaře a vysvětlení důležitých činností v průběhu včelařského roku od jara do zimy krok za krokem. Dále v knize najdeme pomocné tipy a informace k chovu včel na malém prostoru, rady pro biovčelaře a fotografie rostlin, které včely milují. Tak se může zahrada nebo balkon stát včelím rájem.
Zobrazit článek >
 
Recept s těstovinami: Linguine aglio olio a peperoncino
"Bon appetito a tutti!" ...že nerozumíte? V překladu to znamená: "Dobrou chuť všem!", a přesně tak si v Itálii přejí při rodinném setkání i slavnostním obědu. A jak jinak než oběd, kde hlavní ingrediencí jsou těstoviny. Už i sama Sofie Lorenová tvrdila, že si svoji krásnou figuru udržuje tím, že jí hlavně špagety. Pro dnešní recept budeme potřebovat speciální druh těstovin, které se špagetám podobají - linguine. Jsou to tenké italské těstoviny, kterým se také říká jazýčky. Tvarově připomínají placaté špagety. RECEPT: Linguine aglio olio a peperoncino Ingredience: 300 g těstovin linguine 4 pol. lžíce olivového oleje 2 velké stroužky čeneku - nakrájíme na plátky 1 větší chilli paprička - pokrájíme najemno 1 ciabatta - rozříznutá, střída vybraná a natrhaná na kousky sůl hrubě mletý pepř malý svazek petrželkových listů - nasekáme najemno Postup: Linguine uvaříme ve vroucí osolené vodě dle návodu na obalu. Pokud chcete můžete je uvařit pouze al dente - na skus. Olivový olej rozpálíme na pánvi a cca 2 minuty na něm opékáme česnek s chilli. Poté přidáme natrhanou střídu ciabatty a opečeme ji dozlatova. Po opečení sejmeme s ohně, přidáme okapané těstoviny a promícháme. Osolíme a opepříme podle chuti a posypeme petrželkou.  Italská kuchyně bez těstovin by nebyla itaslkou kuchyní, pokud Vás lákají italské recepty, kde se to hemží různými druhy těstovin, nesmí Vám chybět kniha TĚSTOVINY.
Zobrazit článek >
 
Tajný život stromů
Kniha Tajný život stromů se stala doslova bestsellerem. Již více jak tři roky patří tento tilul mezi oblíbené knihy, který si stále získává nadšené čtenáře. Les je pro mnohé z nás místem k relaxaci, k pročištění myšlenek a odpočinku. Díky renomovanému lesníkovi Peteru Wohllebenovi můžeme nahlédnout do života stromů a odhalit nečekané skutečnosti. Dokážete si alespoň představit, že by stromy měli paměť, mohli mezi sebou komunikovat, cítit bolest nebo dokonce dostali úpal a časem získávali, jako lidská tvář, vrásky? Mnohé stromy, jako například duby, mezi sebou komunikují prostřednictvím vonných látek. Pokud některý z dubů bude napadený škodlivým hmyzem, počne vysílat vůni jako signál nebezpečí a tím upozorňuje ostatní stromy. Autor knihy Peter Wohlleben se chtěl už jako dítě stát ochráncem přírody. Vystudoval lesnictví a pracoval více než dvacet let jako úředník zemské lesní správy. Aby mohl realizovat své představy o ochraně životního prostředí, zaměstnání opustil. Dnes řídí lesní hospodářství v regionu Eifel v Porýní, kde usiluje o návrat pralesů. Je zván do mnoha televizních pořadů, přednáší, pořádá semináře a píše knihy o lese a ochraně přírody. Začtěte se i Vy do knihy o stromech. Nechte se přenést do podivuhodných míst, kde se odehrávají překvapivé věci, tam kde jeden strom komunikuje s druhým.  
Zobrazit článek >
 
Miluje nás ještě vůbec?
Miluje nás ještě vůbec? Kdo se nikdy sám sebe nezeptal? Má mě ráda, miluje mě? Kdo to neudělal, nemusí číst dál. Čteme všichni. Určitě. Ale jak dojít k odpovědi? Tedy k odpovědi, která by dávala smysl a skutečně by odpověděla. Přece jenom pochybnosti máme skoro všichni. A když jde o ženské myšlení, tak přece nikdy nevíme. Ale jak poznat, že nás už opravdu chce nebo nechce? Ono to, že přijde na tuhle otázku a to si přiznejme, není samo o sobě v pořádku. Alespoň s námi určitě. Pochybnosti začínají u nás. Ztratili jsme práci? Dostali jsme kopačky minule a ta situace se sakra podobá té, která je teď? Už jen to, že stojíme před zrcadlem v nejistotě je na pytel! Protože nejistý kocoury nikdo nechce. To, že pochybujeme o sobě je prvním krokem, aby si sbalila kartáček i s Colgatem a šla hledat štěstí jinde. Takže přemýšlejme o vztahu, o společném čase, ale nikdy žádné pochybnosti nedávat najevo. Ty končí tím, že odložíme osušku a vyjdeme z koupelny, kde jsme v tu chvíli sami. Není jednoduché nepřemýšlet nad problémy. Ztráta zájmu o intimní život, zrušení společné večeře. V tu chvíli začínáme přemýšlet, co vymýšlí. Jedinou variantou je se asi vcítit do jejího života a popřemýšlet bez emocí, čím to je. Ne vždy je za tím někdo jiný! I když…Někdy jo. Ale s tím už v tu chvíli nejde nic dělat. Takže zase pryč s emocemi a v klidu si probrat sám se sebou, co a jak. Co když je jen unavená nebo má novou práci, nebo se děje něco s její kámoškou. Třeba se Šárce od „lattíčka“ zatoulala čivava nebo křeček přestal jíst. Nehledejme hned za změnou chování někoho jiného nebo něco, co není. Pokud jsme pozorní, zjistíme to a nebudeme muset přemýšlet nad pochody a nebudeme nejistí. A to se vracíme na začátek, nikdo nechce někoho nejistého. Ale dobré je vědět, že pokud se k vám chová pořád stejně, není tak zle, jak si člověk myslí. Přinese vám oblíbené pivo? Oloupe do Gina okurku a ne citrón? Když ví, že citron tam nepatří? To jsou drobná dobrá znamení, že o nás přemýšlí. A nic tak hektického se dít nemusí. Myslí přeci na nás a na to, aby nám chutnalo. A pak je tady jistota toho klidného přístavu, kam se svojí lodičkou po bouřlivém dni zakotvíte. Pokud se vrací z práce k vám, není důvod panikařit. Zamysleme se také, zda není problém opravdu jen v nás. To, že pro sebe nejsme s přibývajícími kily, věkem, vrásky, atraktivní, neznamená, že pro ni to platí také. Zase ta nejistota. Zbytečná a často nesmyslná. Zkuste se mrknout, jestli pořád „lajkuje“ vaše fotky, přidává je na sociální sít, a i když to nejiskří, tak je pořád s vámi. I to je dobré znamení. Přeci by nedávala fotky s někým, koho nechce. To by asi toho dalšího namíchla. Pořád je s vámi. A když není? Tak se opravdu nedá nic dělat. Nebo snad objednat tohle. Buď jí, a nebo zkrátka někomu jinému.    
Zobrazit článek >
 
Proč skládat puzzle? I
Říkáte si, že puzzle je pro děti? Že si jako dospělý přeci nebudete skládat mozaiku? Jenže ono je to skládání dobré i pro dospělé jedince. Proč? To vám proradíme v tomto článku. Zaplnění volného času Samozřejmě. Puzzle vám poslouží i jako víkendová aktivita pro vyplnění prázdných večerů. Při skládání si můžete užít spoustu legrace. Nechcete zase zapínat televizi? Rozhoďte po stole kousky puzzlíků a začněte skládat. Budování trpělivosti Puzzle vás naučí být alespoň o trochu víc trpělivý. Hledání dílků, jejich skládání dohromady, opětné hledání a další testování, zda vámi vybrané dílky k sobě opravdu pasují. Jak se říká, trpělivost je ctnost, budujte ji a važte si ji. Trénuje mozek Skládání puzzle podle odborníků podporuje nejen myšlení, ale taky zvětšuje kapacitu mozku. Věděl jste, že skládání puzzle je jedna z mála činností, při které zapojujete obě hemisféry. Je tomu opravdu tak. Tím, že donutíte pracovat pravou i levou část mozku, si zajistíte jeho lepší funkce. Myšlení vám najednou přijde snazší, na lecco si taky rychleji vzpomenete. Skládejte puzzle se svými dětmi, které podporu mozku potřebují také. Ani nebudou tušit, že se při této podobě hry vlastně trénují. Zažene stres Je jasné, že pokud chcete puzzle složit za běžný čas a neodejdete, dokud nebudete mít alespoň kousek poskládaný, pak se na činnost budete muset plně soustředit. Díky tomu zapomenete na stres, ať už je jeho příčina jakákoliv. Puzzle si vyžádá vaši pozornost a vy vytěsníte alespoň na chvíli problémy ze svého života. 
Zobrazit článek >
 
Toužíte po získání pilotní licence? Tento sen si můžete splnit! II
Jak celková škola létání probíhá? Je to vlastně něco jako delší autoškola. Absolvujete nejprve teoretické části a pak se dáte do samotného praktického létání s instruktorem. Pokud vás zajímá finanční stránka, tak vězte, že absolvování leteckého kurzu včetně praktické části by vás mělo stát maximálně šedesát tisíc korun. Částky jsou různé, záleží na mnohých faktorech, například na samotné letecké škole, letadle nebo na vašich předpokladech. Teoretickou část byste měl absolvovat během dvou až čtyř týdnů. Budete znát letecké předpisy, porozumíte meteorologickým navigacím, poznáte, jak funguje řízení. Budete seznámen se všemi nezbytnými leteckými informacemi. Na konci této části musíte složit zkoušku. Budete testován, v některých případech i ústně zkoušen, z devíti různým předmětů, zahrnujících všechny důležité oblasti. K získání leteckého povolení potřebujete složit každou z jednotlivých zkoušek bez výjimky. Po teorii samozřejmě následuje praxe. Nejprve si vyzkoušíte let simulátorem a potom nastoupíte do skutečného cvičného letadla s instruktorem. Budete se postupně učit vzlétat a přistávat, taky koordinovat letadlo ve vzduchu. Jakmile projdete všemi předepsanými lekcemi s instruktorem, ty trvají celkem 20 hodin, můžete se rozhodnout, zda ještě potřebujete hodiny navíc, nebo už si troufnete na samostatný let. Na úplný závěr musíte předvést váš stokilometrový samostatný let s mezipřistáním. Kontrolovat celý let a dohlížet na vás bude komisař Letecké amatérské asociace České republiky (LAA). Pokud tuto vyjížďku zvládnete bez komplikací, bude vám povoleno létat. Obdržíte pilotní průkaz i jiné pro létání důležité doklady. Jakmile doba vašeho pobytu ve vzduchu překročí padesát hodin, můžete si gratulovat. Oficiálně jste se stal pilotem. Vyzkoušejte si létání s PC hrou Airport Simulator, najdete ji zde.         
Zobrazit článek >
 
Ze světa Simpsonových aneb takhle The Simpsons neznáte
Ať už jste fanouškem seriálu Simpsonovi nebo ne, přečtěte si pár zajímavostí, které se s ním pojí. Některé vás určitě překvapí, jiné zase pobaví. Dům Smpsonových existuje i ve skutečnosti. Postaven byl v roce 1997. Stojí ve státě Nevada, v ulici Red Bark 712. Bart napsal na tabuli v úvodní znělce už nespočetné množství vět. V každé znělce píše totiž větu jinou. Rodina Simpsonů už navštívila všechny kontinenty až na Antarktidu. Jeden z hlavních důvodů, proč byly postavy seriálu vykresleny žlutou barvou byl takový, že měl upoutat pozornost, když divák u televize přepíná programy. Bůh, vystupující v některých dílech The Simpsons, je jediná bytost, která má na ruce lidský počet prstů, tedy pět. Ve filmu účinkuje 12 hlavních dabérů, které se dělí o 123 postav. Dabérem se taky v některých okamžicích stal i samotný tvůrce seriálu Matt Groening. Nahrál například zvuky při cucání dudlíku. Bartův hlas patří Nancy Cartwright, ženě, která se snažila o získání role Lisy. Na Homerovo slavné nešťastné zvolání ,,D’oh!‘‘ vlastní filmové studio Fox autorská práva. V seriálu můžete slyšet jediné klapání bot, a to Lisino. Český dabing seriálu The Simpsons patří k jednomu z nejlepších na světě. Prohlásil to sám Matt Groening. V každém díle seriálu se vyskytují průměrně dvě známé celebrity. Mnoho z nich se do seriálu snažilo dostat samo. Někteří z nich přijali i svůj seriálový výskyt v záporném světle. Seriál si drží (a asi ještě dlouho držet bude) rekord, co se týče hostujících celebrit. Přečtěte si některý z příběhů Homera Simpsona a seznamte se blíže s jeho rodinou. Co třeba kniha Simpsonova knihovna moudrostí – Homerova kniha? Najdete ji zde. 
Zobrazit článek >
 
Každý kompas ukazuje na sever - cíl Nordkapp
Norský mys Nordkapp láká turisty jako magnet, každý chce na vlastní oči vidět to nejsevernější místo Evropy. A to i přesto, že tomu tak ve skutečnosti vůbec není. To pravé leží ještě asi o 1500 metrů severněji,  jmenuje se Knivskjellodden a s davy turistů se tady rozhodně nesetkáte. Své kouzlo mají obě místa a rozhodně stojí za to je vidět. A aby ten seznam nejsevernějších bodů Evropy byl úplně kompletní, tak k němu musíme přidat ještě třetí místo.  Za nejsevernější bod pevninské Evropy je považován mys Kinnarodden na norském poloostrově Nordkin. Severské mysy Nordkapp a Knivskjellodden totiž neleží na pevnině, ale na ostrově Mageroya v norské provincii Finnmark. Ostrov Mageroya je od roku 1999 spojen s pevninou téměř 7 km dlouhým podmořským tunelem, jedním z deseti nejhlubších v Norsku.   A proč turisty tolik láká právě Nordkapp? Ročně jich sem zavítá více než dvě stě padesát tisíc, aby se mohli pokochat pohledem z 307 metrů vysokého útesu na úplném konci mysu. Černošedá břidlicová skála tady prudce spadá do hlubokých vod Barentsova a Norského moře. A protože je Barentsovo moře součástí Severního ledového oceánu a Norské moře zase Atlantického oceánu, uvidíte místo, kde se potkávají vody dvou oceánů. Ovšem tu největší podívanou zažijete za jarních a letních nocí, kdy slunce na Nordkappu nezapadá a svítí i o půlnoci. Pokud se chcete přesvědčit, že za svitu půlnočního slunce se dá venku i číst, naplánujte si sem cestu v období mezi 16. květnem a 28. červencem. Ale i v zimě Nordkapp stojí za to, od 22. listopadu až do 11. ledna tady panuje polární noc, slunce nevychází a dá se zpozorovat magický jev, polární zář. Tedy jen když to počasí dovolí, často tu bývá mlha, větrno a nehostinno. Právě proto si u vstupu k mysu můžete zakoupit vstupenku platnou 48 hodin, mnoho návštěvníků toho využívá a přijíždí znovu následující den s nadějí, že se počasí umoudří.   Před nepřízní počasí vás ochrání teplé, nejlépe nepromokavé oblečení a taky zdejší centrum pro turisty, hala Nordkapphallen. Uvnitř rozlehlé stavby najdete restauraci s nádherným výhledem, bar, výstavy zaměřené na historii a přírodu Nordkappu, překvapivě také Thajské muzeum, kinosál a nezbytnou prodejnu se suvenýry. Všichni, kdo stáli na proslulém severním konci světa, se nesmí zapomenout vyfotit u ocelového modelu světa, glóbu na podstavci, umístěném na konci Nordkappu a odeslat svým známým speciálně orazítkovanou pohlednici s půlnočním sluncem.   O tom, že se dá dojet na Nordkapp na kole i se dvěma malými dětmi, když jedno z nich je teprve dvouletý chlapec, se dočtete v zajímavém cyklocestopisu. Knihu s mnoha fotografiemi "Jak jsem dojel až na Nordkapp" koupíte právě zde.
Zobrazit článek >
 
Fotbalové filmy I
Máte chuť na něco jiného, než je detektivka nebo krimi seriál Co takhle film se sportovní tematikou? Film, který bude pojednávat o nejoblíbenějším pánském sportu. Ano, tušíte správně. Jdeme se podíval do světa nejlepších fotbalových scén, které se staly součástí nejoblíbenějších filmových snímků. Vítězství V tomto filmu zjistíte, jak se hraje v zajatecké táboře. Čestně? Nebo snad mazaně se skrytým úmyslem? Skupina vojenských zajatců si krátí čas v táboře hraním fotbálku. Toho si všimne důstojník, který spolu s některými vojáky naplánuje zápas. Jedná se právě o utkání uprchlického týmu proti ,,domácím‘‘ vojákům. Hra asi nebude úplně tou, kterou by kdekdo očekával. Skupina hráčů se totiž rozhodne díky fotbalu z tábora utéct. Proč? Tento film zpracovává do hloubky zejména fanoušky a jejich mravní stránku. Souhlasíte s tím, že fotbalové fanouškovství může vést k velké agresivitě? Ať už ano nebo ne, podívejte se, jak tým fanoušků vidí režisér Karel Smyczek. Souhlasíte s jeho pohledem na věc? Film je inspirován skutečným příběhem. Prokletý klub Nečekejte v tomto filmu klasickou a ohranou zápletku, kdy skupina neumělců vyhraje nakonec fotbalový pohár. Tento snímek zpracovává ,,život‘‘ týmu Prokletý klub, který navštíví trenér Brian. Ten je však úplně něco jiného, než mužstvo čekalo. Jde o člověka, který všechno vede jinak. Krutě a arogantně. Jak se k tomu hráči postaví? Co tento trenér s mužstvem dokáže za necelé dva měsíce? Film také poukazuje na typický britský humor. Zjistěte, jak vypadají všechny týmy světa. Přečtěte si unikátní fotbalovou encyklopedii. Knihu Fotbalový atlas světa najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
PHEM 1000 AUTOMATICKÉ ESPRESSO dárek pro celou rodinu!
Šálek kvalitní kávy, která je chutně připravená naladí snad každého, a to na celý den. Pokud si doma vaříte klasického turka, zanechte tohoto kávového barbarství a přejděte na mnohem dokonalejší stupeň přípravy kávy. Dopřejte si každý den skvělou chuť šálku espressa či cappuccina, kterou Vám nabízí automatické espresso Philco PHEM 1000. Další skvělou výhodou je výběr z 6 druhů nápojů. Aroma čerstvě namleté kávy ve spojení s lehce našlehanou mléčnou pěnou přináší jedinečný zážitek pro pravé milovníky kávy. Nejmodernější technologie, inteligentní ovládání a oceněný italský design činí z kávovaru Philco špičkový výrobek. Kávovar Philco PHEM 1000 je opatřený patentovaným ocelovým mlýnkem, takže si můžete nastavit 5 hrubostí mletí a navíc máte možnost i upravit si dobu mletí kávy v servisním nastavení. Taktéž zvládne připravit 6 druhů nápojů. Kávovar navíc pracuje velmi tiše, takže si svou oblíbenou kávu můžete připravit i v brzkých ranních hodinách, aniž byste někoho vzbudili. Snad jen tou vůní... Připravte chutnou kávu pro celou Vaši rodinu jako profesionální barista. K tomu stačí jedno stisknutí tlačítka a připravíte všem takovou kávu, jakou máte všichni nejraději. Vrcholná technologie, inteligentní ovládání a cenami ověnčený design tohoto kávovaru je zárukou kvality.
Zobrazit článek >
 
Dětská narozeninová oslava II
Důležitou složkou, která nesmí na žádné oslavě chybět je jídlo a pití. Myslete na to, že malí ,,skřítci‘‘ neocení honosně nazdobené chlebíčky. Raději si pochutnají na kukuřičných sucharech, pudinku nebo přesnídávkách. Pokud už jsou děti starší, určitě ocení třeba mini řízečky nebo hranolky. Nezapomeňte taky na zeleninu. Nejlepší je nachystat raut, kde si každé dítě bude moci vzít, co jen bude chtít. S občerstvením myslete taky na dospěláky. A nakonec samozřejmě dort. Ten by měl být součástí každé narozeninové oslavy. Určitě víte, jaké druhy sladkostí má vaše dítě nejraději. Dbejte na to, že dort by měl být nejen hezký na oko, ale musí také i dobře chutnat. Současným hitem jsou nazdobené dorty plné marcipánových postaviček, perliček a dalších vymožeností. Opravdu si na něm děti pochutnají? Nebude lepší klasický čokoládový nebo ovocný dort? Z pití děti asi nejvíc ocení džusy nebo šťávy. Připravte i vodu s citronem na osvěžení. Jako přípitek můžete nachystat dětský sekt. Při přípravě myslete na spoustu nádobí. Nejlepší volbou je nakoupit spousty umělohmotných talířků a kelímků, aby nedošlo ke zbytečným rozbitím. Posledním důležitým bodem oslavy je zábava. Nachystejte pro děti spoustu her. Děti budou mít jistě radost, když se do některých z nich připojí i dospěláci. Můžete zábavu přizpůsobit opět do tématu. Další, ač dražší, záležitostí jsou placené vystoupení. Můžete objednat kouzelníka, klauna, nebo balónkovou show. Některé firmy také poskytují skákací hrady nebo jiné zábavné atrakce k pronajmutí. Pokud máte zahradu a po finanční stránce si to taky můžete dovolit, zainvestujte do některé z těchto zábav. Děti to moc ocení. Připravte si speciální narozeninové dobroty! Publikaci Party kuchařka pro děti najdete zde.    
Zobrazit článek >
 
Buďte úspěšný a žijte svůj život naplno!
Máte tendence stěžovat si na Váš osud? Pak zanechte lamentování a obviňování druhých z Vašeho neúspěchu, a vězte, že: "Život není nespravedlivý. Je přesně takový, jaký si ho uděláte!" Pokud Váš život stagnuje a nevyvíjí se podle Vašich představ, je to jenom tím, že stagnujete jen Vy sám. Prakticky se dá o Vašem dosavadním životě napsat, že jste ryba, která pluje po proudu, nebo ovce, která jde se stádem. Ať už si vyberete jakékoliv přirovnání, stále to znamená, že Vám utíká drahocený čas "pod rukama". Dny se změní v týdny a týdny v měsíce, pak uplyne mnoho let a Vy zjistíte, že jste v poslední etapě života a je Vám hořce na srdci, že jste svůj život nenaplnil tím, co jste opravdu chtěl. Udělejte změnu ještě dnes! Pokud nevíte, čeho byste chtěl v životě dosáhnout, vemte si papír a tužku. Usedněte ke stolu a zamyslete se sám nad sebou. Nemusíte ihned sepsat dlouhosáhlý plán Vašich cílů. Spíše se ptejte sám sebe před spaním, těsně po probuzení a také během dne, co je Vašim cílem. Dále si položte otázku: "Jaký chci být za rok, dva, pět let?" V tomto případě si představte někoho z Vašeho okolí nebo ze známých osobností, kdo Vám imponuje tím jaký je a čeho dosáhl. Můžete začít "menším" cílem, jakým může být například: naučit se anglicky, nebo začít cvičit. Pak si vytvořte strategii, například: CÍL: Redukce váhy o 10 kg Strategie: zajít k odborníkovi, který mi sestaví přesný jídelníček. zapojit pohyb => najít si osobního trenéra nebo zařadíte více chůze apod. Od menších cílů pak snadno přejdete k těm větším. S knihou ÚSPĚCH NEMĚŘITELNÝ PENĚZI naleznete odpovědi na otázky, příklady ze života a návod, jak začít a vydržet.
Zobrazit článek >
 
Recept: Kančí gulášek
Klasický guláš z hovězí klišky nebo z vepřového masa je dobrota, ale vyjímečnější chuťový zážitek budete mít, když použijete kančí maso. Ze všech druhů zvěřiny patří právě kančí k těm nejoblíbenějším. Je libo kančí se zelím nebo s šípkovou omáčkou? Obojí je velmi chutné. Dnes pro vás máme přichystaný recept na: RECEPT: Kančí gulášek Ingredience: 750 g kančí maso 200 g cibule 100 g slaniny 5 dcl portského vína 4 pol. lžíce rajčatového protlaku 3 pol. lžíce rybízové zavařeniny 2 pol. lžíce cukru 2 pol. lžíce sladké papriky 20 gr hl. mouky 1 pol. lžíce octa masový vývar na podlití 1 bobkový list 5 kuliček nového koření mletý kmín mletý černý pepř sůl Postup: Očištěné maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na kostky a osolíme. Slaninu nakrájíme na kostičky a rozpustíme v kastrolu. Přidáme oloupanou a drobně nakrájenou cibuli a osmažíme ji dozlatova. Přidáme nakrájené maso a cukr a za stálého míchání ho rychle ze všech stran opečeme. Maso zaprášíme mletou paprikou, přidáme bobkový list, nové koření, kmín, pepř, ocet a rajčatový protlak a za stálého podlévání vodou a průběžného míchání dusíme, až je maso poloměkké. Pak necháme vyvařit všechnu tekutinu a zbylý výpek s tukem zaprášíme moukou a za stálého míchání ji krátce osmahneme. Přidáme marmeládu, přilijeme víno, případně i trochu vývaru, rozmícháme a dále vaříme asi 20 minut, dokud není maso měkké a omáčka přiměřeně hustá. Zvěřinu miloval i bývalý prezident Václav Havel. Rádi byste si připravili právě takový guláš, který pan Havel miloval? Recept na něj najdete v knize KANČÍ NA DAŇČÍM.    
Zobrazit článek >
 
Odolný fotoaparát na cesty
Říká se, že nejkrásnější pohled na krajinu je z koňského hřbetu, avšak kdo propadl kouzlu horolozectví, ví, že takový východ nebo západ slunce sledovaný z vrcholků hor je nejkrásnějším zážitkem. A proč tyto chvíle nezaznamenat i pro ty, kteří se neodváží ani na rozhlednu? Vyzkoušejte skvělého parťáka do extrémového prostředí - Ricoh WG-60 Red, 16MP, 5x zoom 28-140mm - outdoor fotoaparát. Jeho přednosti jsou nejen ve výškách, ale také pod hladinou: vydrží až 2 hodiny v hloubce 14 metrů Taktéž skvěle zvládne nízké teploty (až do – 10°C). Je odolný proti tlaku 100kgf. Samozřejmostí je také prachotěsnost (IP6X). Ať už se tedy rozhodnete pro jakoukoliv dovolenou, můžete si být jistí, že vás WG-60 nezklame. A co teprve jeho vybavení: 35mm objektiv 5× optický zoom bez problému natáčí videa v rozlišení 1920 × 1080 (30p) zvládne pořídit záznam dlouhý téměř 1 hodinu snímky mají nízkou úrovní šumu a vysokou ostrost v rozlišení 4608 × 3456 pro pohodlné sdílení disponuje konektorem HDMI typ D a USB Čím vyniká: svou voděodolností a nízkou váhou (193 g), je tedy ideálním společníkem na vodní sporty je vybaven snímačem CMOS s ISO citlivostí až 6400 a 2,7″ LCD displejem videa v maximálním rozlišení 1920 × 1080 (30p) je kompatibilní s SDHC/SDXC datovými kartami USB a TV výstup nabízejí možnost rychlého propojení s jinými přístroji
Zobrazit článek >
 
Italsky snadno a jednoduše
S italštinou se můžeme setkat jako s úředním jazykem: v Itálii v San Marinu ve Švýcarsku Italštinu používají i menšiny, které žijí v Chorvatsku a ve Slovinsku. Taktéž je používají skupiny italských imigrantů v USA i Jižní Americe. Pokud se obáváte italské výslovnosti, není se čeho bát! Tuto výslovnost prakticky zvládnete ihned s první lekcí italštiny. Jsou zde daná pevně stanovená pravidla, proto se nemusíte obávat toho, že nebudete vědět, jak se zrovna dané slovíčko přečte. A to je obrovskou výhodou například oproti angličtině.   Žádné z itaslkých slovíček nekončí na souhlásku, protože je italština založená na samohláskách. Zajisté Vás okouzlí její plynulost a krásná melodičnost. Znalost tohota jazyka pak využijete při cestování po Itálii, a již pro vás nebude těžké si objednat nějakou tu dobrotu v restauraci, zmrzlinu, nebo se optat na cestu. Italština jednoduše s cédéčkem Učebnici tvoří příručka o 32 laminovaných stranách v kroužkové vazbě a dvě audio CD, na kterých je rodilými muvčími nahrán veškerý text otištěný v příručce. Texty, nejpoužívanější italské výrazy a obraty, jsou rozděleny do tematických okruhů a tvoří je jednotlivá slova, sousloví, věty i souvětí. Příručka s CD je určena mírně pokročilým uživatelům k doplnění znalostí, ale i středně pokročilým k opakování. Stálým opakováním nahraného textu získá uživatel pohotovost ve vyjadřování. Učebnici "Italština jednoduše s cédéčkem" zakoupíte v eshopu zde: knihy.eiffeloptic.cz
Zobrazit článek >
 
Choroby, škůdci a ochrana rostlin I.
Nová zahradnická sezona je tu a abyste nepřišli o veškerou úrodu, přinášíme Vám několik rad, jak účinně bojovat proti chorobám a škůdcům. Angrešt napadený americkým padlím - odolné odrůdy angreštu proti padlí jsou Darek, Captivator, Invicta, Remarka, Rokula nebo Rolanda. V případě napadení méně odolného druhu aplikujte Bioton, Karathane LC nebo Rubigan 12 EC. Alternariová a septoriová skvrnitost rajčat - požití přípravku Rovral Flo Bakteriová skvrnitost hlíz mečíků - vyskytuje se především ve vlhkých a těžkých půdách, proto nikdy nenechávejte hlízy mečíků v půdě déle, než je nezbytně nutné. Po jejich vyjmutí je osušte, nejlépe na sluníčku. Pokud najdete mezi hlízami silně napadené, ihned je zlikvidujte. U menšího napadení lze ložisko odstranit a nechat zaschnout. Před výsadbou namočte hlízy do slabého roztoku hypermanganu. Hniloba rajčat - především u špiček rajčat se projevuje choroba, která není houbového původu. Jedná se o nedostatek vápníku. Hořká skvrnitost jablek - objevuje se především u citlivějších odrůd na stanovištích s horší půdou. Postřik provádějte ve 14denních intervalech od začátku měsíce července až do sklizně. Molice vlaštovičníková na košťálovinách - ačkoliv nezpůsobuje extra velké škody, lze proti ní použít přípravek Actellic 50 EC. Obaleč broskvový - napadené plody jsou červivé a rychleji podléhají moniliové hnilobě. Lze použít přípravky: Decis EW 50, Decis 2,5 Flow nebo Karate Zeon 5 SC. Chorob a škůdců, kteří mohou napadnout naši úrodu je opravdu mnoho. Jak je rozeznat a jak se proti nim bránit se dočtete v publikaci RÝCHLÝ RÁDCE - CHOROBY A ŠKŮDCI ...
Zobrazit článek >
 
Připravte si kvalitní šálek kávy
Nic tak nepozvedne náladu, jako voňavý a zároveň chutný šálek kvalitní kávy. Takzvaný český turek je v našich domácnostech stále oblíbený, ale co do kvality přípravy na tom není moc dobře. Stejně tak jako příprava lahodného čaje, má i káva svůj přípravný obřad. Avšak základ je v kvalitních surovinách a poté i v postupu přípravy. Pokud si melete kávu v mlýnku nebo v kávovaru, který má tuto funkci, pak jistě víte, že čerstvost namleté kávy nic nenahradí. Proto dbejete na vhodné podmínky uskladnění kávových zrn. Nejlépe bude, když zrnkovou kávu uskladníte v přostředí, které bude suché, chladné a tmavé. Tím zamezíte ztráte aroma, žluknutí a napadení plísněmi. Při skladování dbejte na to, aby káva nebyla poblíž dalších aromatických potravin, protože má tendenci pohlcovat pachy. Kávu skladujete v zrnkovém stavu. Před přípravou kávy si namelte pouze požadované množství. Také kvalita vody velmi ovlivňuje chuť kávy. Tvrdá voda - neutralizuje ovocné kyseliny obsažené v kávě. Měkká voda - zdůrazňuje kyseliny obsažené v kávě. Zapomeňte na turka a dopřejte si chutnou kávu v domácím prostředí s kávovarem COFFEE MACHINE EA8107. Jedná se o nejmenší plně automatické espresso,které si najde místo v kuchyni každého milovníka kávy. Pohodlné ovládání přispívá k snadnému používání přístroje. Nezapomenutelnou chuť kávy vytváří patentovaný Thermoblock s nerezovým povrchem, který zaručí ideální teplotu nápoje. Tlak čerpadla 15 barů dává možnost volby z široké nabídky nápojů od ristretta přes caffé latte až po lungo.  Vychutnejte si kávu přesně podle vaší chuti. Můžete si zvolit: sílu kávy stupeň mletí množství vody teplotu vody Součástí je kovový mlýnek kónického tvaru, který mele kávu ve třech stupních jemnosti. Zásobník na kávu pojme 500 g. Při přípravě kávy lze nastavit tři stupně teploty. Výsledné množství nápoje je možné regulovat v rozmezí 20–220 ml, přičemž můžete současně připravovat 2 šálky.      
Zobrazit článek >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12