V hlavní roli zelenina - zpracování zelí a brambor

Sklízíte vaše výpěstky a už máte zaplněné veškeré bedýnky a košíky? Nevíte si rady co se sklizenou zeleninou? Zkuste naše tipy na zpracování zelí a brambor.
1. RECEPT: Gurmánské zelíčko
Toto zelí je vynikající jako příloha k masu, nebo jako nádivka do kuřete či kačeny.
- 1/2 hlávky bílého zelí
- 3 větší červená jablka
- 1 velká červená paprika
- 3 dcl bílého vína
- bílý pepř
- sůl
- cukr
Postup:
- Zelí a papriku nakrájíme na tenké proužky.
- Podusíme je na oleji a přidáme koření.
- Po chvilce přilijeme víno, které budeme nalévat postupně.
- Směs dusíme do poloměkka.
- Přidáme neloupaná jablka rozkrájená na čtvrtky a dusíme.
2. RECEPT: Velmi chutné zapečené brambory
- 500 g brambor
- 300 g vařeného zelí
- 4 houskové knedlíky
- 250 g vařeného masa
- 2 cibule
- 1 dl červeného vína
- 2 dl smetany
- 2 vejce
- 100 g strouhaného sýra
- kečup
- sójová omáčka
- pepř
- sůl
Postup:
- Omyjeme a oloupeme brambory, které pak nakrájíme na tenká kolečka.
- Oloupeme a nakrájíme cibulku.
- Maso nakrájíme na kostičky, přidáme kečup - sójovou omáčku - sůl - pepř a promícháme.
- Olejem vymažeme pekáč - pekáč zakoupíte v eshopu zde
- Postupně klademe zelí, na kostičky nakrájené knedlíky, cibuli a kolečka brambor.
- Podlijeme vínem a zapékáme v troubě.
- Před dopečením posypeme nastrouhaným sýrem a polijeme smetanou s rozšlehanými vejci.
Vyzkoušejte další skvělé recepty na zpracování vaší zeleniny. Kniha V HLAVNÍ ROLI ZELENINA vám představí všechny způsoby využití více než 50 druhů zeleniny – od artyčoku až po vodnici. Nezáleží na tom, zda nakupujete zeleninu v supermarketu nebo na trzích od místních prodejců, jistě si pokaždé vybíráte z pestré palety různých druhů. Pokud ale nevíte jistě, jak nejlépe zpracovat kapustu či artyčoky, chcete si založit bio zeleninovou zahrádku, přejete si upevnit zdraví všech členů rodiny a omezit používání produktů s vysokým obsahem chemických látek nebo jednoduše toužíte zužitkovat zeleninu do posledního zbytku, pak potřebujete naši novou jedinečnou publikaci V HLAVNÍ ROLI ZELENINA. Zjistíte, jak zeleninu v kuchyni zpracovat tak, aby chutnala celé rodině.