EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

V hlavní roli zelenina - zpracování zelí a brambor

Publikováno od Marcela Matalová

Sklízíte vaše výpěstky a už máte zaplněné veškeré bedýnky a košíky? Nevíte si rady co se sklizenou zeleninou? Zkuste naše tipy na zpracování zelí a brambor.

1. RECEPT: Gurmánské zelíčko

Toto zelí je vynikající jako příloha k masu, nebo jako nádivka do kuřete či kačeny.

  • 1/2 hlávky bílého zelí
  • 3 větší červená jablka
  • 1 velká červená paprika
  • 3 dcl bílého vína
  • bílý pepř
  • sůl
  • cukr

Postup:

  1. Zelí a papriku nakrájíme na tenké proužky.
  2. Podusíme je na oleji a přidáme koření.
  3. Po chvilce přilijeme víno, které budeme nalévat postupně.
  4. Směs dusíme do poloměkka.
  5. Přidáme neloupaná jablka rozkrájená na čtvrtky a dusíme.

2. RECEPT: Velmi chutné zapečené brambory

  • 500 g brambor
  • 300 g vařeného zelí
  • 4 houskové knedlíky
  • 250 g vařeného masa
  • 2 cibule
  • 1 dl červeného vína
  • 2 dl smetany
  • 2 vejce
  • 100 g strouhaného sýra
  • kečup
  • sójová omáčka
  • pepř
  • sůl

Postup:

  1. Omyjeme a oloupeme brambory, které pak nakrájíme na tenká kolečka.
  2. Oloupeme a nakrájíme cibulku.
  3. Maso nakrájíme na kostičky, přidáme kečup - sójovou omáčku - sůl - pepř a promícháme.
  4. Olejem vymažeme pekáč - pekáč zakoupíte v eshopu zde
  5. Postupně klademe zelí, na kostičky nakrájené knedlíky, cibuli a kolečka brambor.
  6. Podlijeme vínem a zapékáme v troubě.
  7. Před dopečením posypeme nastrouhaným sýrem a polijeme smetanou s rozšlehanými vejci.

Vyzkoušejte další skvělé recepty na zpracování vaší zeleniny. Kniha V HLAVNÍ ROLI ZELENINA vám představí všechny způsoby využití více než 50 druhů zeleniny – od artyčoku až po vodnici. Nezáleží na tom, zda nakupujete zeleninu v supermarketu nebo na trzích od místních prodejců, jistě si pokaždé vybíráte z pestré palety různých druhů. Pokud ale nevíte jistě, jak nejlépe zpracovat kapustu či artyčoky, chcete si založit bio zeleninovou zahrádku, přejete si upevnit zdraví všech členů rodiny a omezit používání produktů s vysokým obsahem chemických látek nebo jednoduše toužíte zužitkovat zeleninu do posledního zbytku, pak potřebujete naši novou jedinečnou publikaci V HLAVNÍ ROLI ZELENINA. Zjistíte, jak zeleninu v kuchyni zpracovat tak, aby chutnala celé rodině.