EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.CZ Pro ženy Pro muže Slevy a akce

Recept: Vejce do skla

Publikováno od Marcela Matalová

Zajisté se vám vybaví film s Vlastou Burianem "Tři vejce do skla" z roku 1937. Znám ho i já, ale nikdy jsem nevěděla co kulinářsky skrývá ono heslo, dle kterého je pojmenovaný i film, "tři vejce do skla". Až po nějakém čase jsem tento recept objevila u mojí kamarádky, kde jej pravidelně připravovala její maminka.

RECEPT: Vejce do skla

Ingredience:

  • 12 vajec
  • sůl
  • 10 ml octa
  • mletý černý pepř
  • 40 g pažitky

Postup:

  1. Vejce by měla mít pokojovou teplotu.
  2. Poté v hrnci přivedeme k varu větší množství osolené vody.
  3. Do vroucí vody přilijeme ocet.
  4. Pomocí lžíce nebo naběračky opatrně vložíme všechny vejce do vroucí vody.
  5. Vaříme cca 4 minuty.
  6. Uvařená vejce přendáme do studené vody s ledem. Tím zastavíme další var.
  7. Vejce rozklepneme a jejich obsah vybereme lžící do skleniček.
  8. Dochutíme je solí a pepřem.
  9. Povrch posypeme nakrájenou pažitkou.

Určitě se vám už sbíhají sliny na tuto vaječnou dobrotu! Neváhejte a zkuste si ji připravit, nejen pro sebe, ale i pro zbytek vaší rodiny.

Další skvělé a zajímavé recepty z vajec najdete v kuchařce VEJCE NA STO ZPŮSOBŮ.