EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.CZ Pro ženy Pro muže Slevy a akce

Recept: Pštrosí vejce

Publikováno dne 22.04.2019 od Marcela Matalová

Přinesli jste si z dnešní velikonoční koledy plný košík vajíček? Kromě chutné pomazánky (recept v rubrice pro ženy) z nich lze připravit delikatesní oběd - pštrosí vejce. Není to nic složitého a podle našeho receptu to zvládne každý.

RECEPT: Pštrosí vejce

Ingredience podle počtu strávníků:

  • cibule drobně pokrájená
  • sůl
  • česnek dle chuti, nastrouhaný
  • vejce
  • majoránka dle chuti
  • strouhanka ze starších (ne tvrdých) rohlíků
  • pepř mletý
  • plnotučná hořčice
  • paprika - sladká nebo s troškou pálivé
  • provensálské bylinky
  • vařená vejce dle počtu porcí
  • mleté maso - míchané
Postup:
  1. Smícháme mleté maso se solí, s pokrájenou cibulkou, česnekem, vejci, majoránkou, strouhankou, pepřemplnotučnou hořčicí, mletou paprikou, provensálskými bylinkami.
  2. Oloupeme vajíčka a zabalíme je do masové směsi.
  3. Obalené vajíčko ještě lehce poválíme ve strouhance a položíme do pekáčku.
  4. Lehce podlijeme vodou a vložíme do trouby.
  5. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200oC.
  6. Doba pečení se odvíjí od velikosti pštrosích vajec.

 

Máte-li chuť uvařit si něco dobrého, ale máte málo zkušeností s vařením, pořiďte si kuchařku: KUCHAŘKA PRO MÉHO MUŽE, která vás snadno provede pečením, smažením i vařením.