EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.CZ Pro ženy Pro muže Slevy a akce

Recept: Pštrosí vejce na kapustě

Publikováno dne 18.09.2019 od Marcela Matalová

Jednoduchost v přípravě vajíček se nedá vytknout. Naopak je to veká výhoda, pokud máte hlad a chcete si připravit rychlé a výživné jídlo. Od vaječných omelet, přes vajíčka míchaná nebo vařená, až po následující recept.

RECEPT: Pštrosí vejce na kapustě

Ingredience:

  • 10 vajec
  • 700 g mletého masa
  • sůl
  • mletý pepř
  • strouhanku
  • olej na smažení
  • 800 g kapusty
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 100 g slaniny
  • 1-2 lžíce sádla

Postup:

  1. Osm vajíček uvaříme natvrdo. Po zchladnutí je oloupeme.
  2. Mleté maso osolíme, opepříme a přidáme dvě zbylá syrová vejce.
  3. Maso promícháme a zahustíme strouhankou.
  4. Maso si rozdelíme na osm stejných částí. Do každé z nich zabalíme natvrdo uvařené vejce.
  5. Koule obalíme ve strouhance a smažíme na rozehřátém oleji.
  6. Kapustu oloupeme na jednotlivé listy, které spaříme v osolené vodě.
  7. Poté je vyjmeme a necháme okapat.
  8. Kapustové listy pokrájíme na proužky.
  9. Cibuli s česnekem oloupeme a nasekáme nadrobno.
  10. V pánvi na sádle vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu.
  11. Přidáme nadrobno nasekanou civuli a česnek. Vše osmahneme.
  12. Nakonec přidáme kapustu. Dochutíme ji solí a pepřem.

 

Jednoduchým pomocníkem pro vaření vajíček vám bude VAŘIČ VAJEC SENCOR SEG 710BP.