EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Recept na extra pálivé kuřecí křídýlka

Publikováno od Marcela Matalová

Jste milovníkem pálivého jídla? Tak potom si nenechte ujít následující recept na kuřecí křídla, který pochází z Thajska. Jsou velmi pikantní a přitom nasládlá. Můžete je připravit k obědu či večeři, avšak ani jako pohoštění pro návštěvu nezklamou.

RECEPT: Pálivé kuřecí křidýlka

Ingredience na marinádu:

  • 100 g medu
  • 2 stroužky rozdrceného česneku
  • kousek oloupaného a najemno nakrájeného zázvoru (cca 3 cm)
  • 1 stonek citronové trávy, spodní část nasekaná najemno
  • 1 lžička drcených sušených chilli papriček
  • 60 ml sójové omáčky
  • 60 ml rýžového vinného octa

Další ingredience:

  • 1 kg kuřecích křídel
  • podrcené arašídy na posypání
  • sůl
  • lístky koriandru
  • 2 limety

Postup:

  1. Nejprve připravíme marinádu: smícháme med, česnek, zázvor, citronovou trávu, chilli, sójovou omáčku a ocet.
  2. Marinádou přelijeme kuřecí křidýlka, promícháme a necháme hodinu marinovat v chladu.
  3. Troubu předehřejeme na 200°C.
  4. Křidýlka vyjmeme z marinády a vložíme do pekáčku.
  5.  Pečeme 30 minut dozlatova.
  6. Každých 5 minut křidýlka otočíme.
  7. Nakonec přelijeme zbylou marinádou a posypeme drcenými arašídy.
  8. Zvýšíme teplotu v troubě na 220°C a dopečeme ještě 5 minut.
  9. Před podáváním dosolíme podle chuti.
  10. Posypeme křidýlka nasekaným koriandrem a podáváme s klínky limet na pokapání a se zbylými arašídy.

 

Máte rádi kořeněná jídla a rádi experimentujete v jejich ochucování? Zakupte si knihu KOŘENÍ, ve které se dočtete o rýzných druzích koření a jejich využití.