EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.CZ Pro ženy Pro muže Slevy a akce

Recept na extra pálivé kuřecí křídýlka

Publikováno dne 03.10.2019 od Marcela Matalová

Jste milovníkem pálivého jídla? Tak potom si nenechte ujít následující recept na kuřecí křídla, který pochází z Thajska. Jsou velmi pikantní a přitom nasládlá. Můžete je připravit k obědu či večeři, avšak ani jako pohoštění pro návštěvu nezklamou.

RECEPT: Pálivé kuřecí křidýlka

Ingredience na marinádu:

  • 100 g medu
  • 2 stroužky rozdrceného česneku
  • kousek oloupaného a najemno nakrájeného zázvoru (cca 3 cm)
  • 1 stonek citronové trávy, spodní část nasekaná najemno
  • 1 lžička drcených sušených chilli papriček
  • 60 ml sójové omáčky
  • 60 ml rýžového vinného octa

Další ingredience:

  • 1 kg kuřecích křídel
  • podrcené arašídy na posypání
  • sůl
  • lístky koriandru
  • 2 limety

Postup:

  1. Nejprve připravíme marinádu: smícháme med, česnek, zázvor, citronovou trávu, chilli, sójovou omáčku a ocet.
  2. Marinádou přelijeme kuřecí křidýlka, promícháme a necháme hodinu marinovat v chladu.
  3. Troubu předehřejeme na 200°C.
  4. Křidýlka vyjmeme z marinády a vložíme do pekáčku.
  5.  Pečeme 30 minut dozlatova.
  6. Každých 5 minut křidýlka otočíme.
  7. Nakonec přelijeme zbylou marinádou a posypeme drcenými arašídy.
  8. Zvýšíme teplotu v troubě na 220°C a dopečeme ještě 5 minut.
  9. Před podáváním dosolíme podle chuti.
  10. Posypeme křidýlka nasekaným koriandrem a podáváme s klínky limet na pokapání a se zbylými arašídy.

 

Máte rádi kořeněná jídla a rádi experimentujete v jejich ochucování? Zakupte si knihu KOŘENÍ, ve které se dočtete o rýzných druzích koření a jejich využití.