EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Recept: Jehněčí kotletky

Publikováno od Marcela Matalová

Jehněčí maso obsahuje vysoce kvalitní bílkoviny a esenciální aminokyseliny, které jsou potřebné pro zdravý vývoj a udržení svalové hmoty. Taktéž toto maso obsahuje mnoho vitamínů a minerálů (vitamín B12, vitamín B3, selen, zinek nebo železo). Obsah tuku se u jehněčího masa pohybuje okolo 12%.

Pokud jste si ještě nikdy nepřipravovali skopové maso, zkuste si připravit recept na jehněčí kotletky.

RECEPT: Jehněčí kotletky

Ingredience:

  • 4 ks jehněčích kotlet
  • 100 ml olivového oleje
  • 4 snítky máty
  • 4 stroužky česneku
  • mletý pepř
  • 1 pol. lž. nastrouhané citronové kůry
  • sůl

Postup:

  1. Očištěné kotlety vložíme do sáčku s nasekanou mátou, prolisovaným česnekem, olejem a citronovou kůrou.
  2. Sáček s masem uzavřeme a protřepeme.
  3. Dáme jej zhruba na 3 hodiny do chladničky.
  4. Poté maso vyjmeme a vložíme do pekáčku.
  5. Maso osolíme a opepříme.
  6. Pečeme v troubě na 180oC cca 30-40 minut (dle velikosti kotlet).

Další skvělé recepty na zvěřinu nebo pštrosí maso najdete v kuchařce: ZVĚŘINA A LAHODNÁ MASA.