Recept: Jehněčí kotletky
Publikováno
od Marcela Matalová

Jehněčí maso obsahuje vysoce kvalitní bílkoviny a esenciální aminokyseliny, které jsou potřebné pro zdravý vývoj a udržení svalové hmoty. Taktéž toto maso obsahuje mnoho vitamínů a minerálů (vitamín B12, vitamín B3, selen, zinek nebo železo). Obsah tuku se u jehněčího masa pohybuje okolo 12%.
Pokud jste si ještě nikdy nepřipravovali skopové maso, zkuste si připravit recept na jehněčí kotletky.
RECEPT: Jehněčí kotletky
Ingredience:
- 4 ks jehněčích kotlet
- 100 ml olivového oleje
- 4 snítky máty
- 4 stroužky česneku
- mletý pepř
- 1 pol. lž. nastrouhané citronové kůry
- sůl
Postup:
- Očištěné kotlety vložíme do sáčku s nasekanou mátou, prolisovaným česnekem, olejem a citronovou kůrou.
- Sáček s masem uzavřeme a protřepeme.
- Dáme jej zhruba na 3 hodiny do chladničky.
- Poté maso vyjmeme a vložíme do pekáčku.
- Maso osolíme a opepříme.
- Pečeme v troubě na 180oC cca 30-40 minut (dle velikosti kotlet).
Další skvělé recepty na zvěřinu nebo pštrosí maso najdete v kuchařce: ZVĚŘINA A LAHODNÁ MASA.