EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.CZ Pro ženy Pro muže Slevy a akce

Recept: Grilované kalamáry

Publikováno dne 08.07.2019 od Marcela Matalová

Když přijedete do Chorvatska, určitě narazíte na hospůdku (konobu), kde nabízejí grilované kalamáry (lignje na žaru). Je to místní dobrůtka, kterou za to stojí ochutnat.

Pokud se zrovna do zemí, kde byste mohli kalamáry ochutnat nechystáte, zkuste si je připravit doma.

RECEPT: Grilované kalamáry

Ingredience pro 4 osoby:

  • 4 očistěné kalamáry
  • 8 stroužků česneku
  • čerstvý mletý pepř
  • 2 veliké hrsti nakrájené petrželky
  • cca 200ml olivového oleje
  • mořská sůl

Postup:

  1. Nejprve opláchneme kalamáry ve studené vodě.
  2. Poté je osolíme, opepříme a zakapeme olivovým olejem.
  3. Každý kousek grilujeme cca 2 minuty z každé strany.
  4. Po ogrilování vložíme kalamáry do hlubokého talíře nebo misky a necháme je zhruba 3 minuty odpočinout.
  5. Připravíme si zbytek olivového oleje, nastrouhaný česnek a pokrájenou petrželku. Vše smícháme.
  6. Poté touto směsí polijeme ugrilované kalamáry. Řádně promícháme.

K tomuto a dalšímu grilování se vybavte GRILOVACÍ SADOU, která obsahuje:

  1. sadu nářadí
  2. zástěru pro grilování
  3. slánku
  4. pepřenku
  5. rukavici
  6. obracečku
  7. vidličku
  8. kleště