Recept: Dančí medailonky podle Dalibora Jandy
Publikováno
od Marcela Matalová

Už je to nějaký ten rok, co na pivních slavnostech v Černé Hoře, vystupoval Dalibor Janda. Kromě zpěvu se návštěvníci slavností dozvěděli i Daliborův oblíbený recept. Pokud holdujete zvěřině, nechte se inspirovat následujícím postupe na přípravu dančího masa.
RECEPT: Dančí medailonky podle Dalibora Jandy
Ingredience:
- 800 g dančí kýty
- 200 ml dezertního vína
- 2 pol. lžíce másla
- 2 pol. lžíce oleje
Marináda:
- 100 ml olivového oleje
- 1/2 pol. lžíce koření na zvěřinu
- 2 stroužky česneku
Na omáčku:
- 200 g sušených šípků
- sůl
- pepř
- solamyl
Postup:
- Z olivového oleje, koře a česneku připravíme marinádu.
- Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a naložíme do marinády. Nechám odležet 24 hodin.
- Po 12 hodinách plátky masa obrátíme.
- Marinované maso zprudka opečeme na másle a oleji - 5 minut z každé strany.
- Poté plátky masa podlijeme vínem.
Omáčka:
- Šípky na 5 hodin namočíme.
- Poté je rozvaříme a propasírujeme.
- Promícháme je s výpekem z masa, osolíme a opepříme.
- Povaříme a zahustíme solamylem.
Zlákalo vás vaření ze zvěřiny? Zakupte si kuchařku věnovanou zvěřině ZVĚŘINA A LAHODNÁ MASA.