EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Připravte si svačinku - Kuřecí játrovka

Publikováno od Marcela Matalová

Nejen pro školáky na svačiny, ale také jako velmi chutné a rychlé pohoštění pro hosty, nebo jen taková chuťovka k dobrému vínku, které si vypijete s partnerem. Tak i mnohem více jsou pomazánky variabilní.

Máte-li chuť na vynikající játrovou paštiku z kuřecích jater, pojďte si ji s námi připravit:

KUŘECÍ JÁTROVKA

Ingredience:

  • 400 g kuřecích jater
  • 250 g másla
  • 1 ciulka
  • 1/2 tymiánu
  • 1/2 sušené petrželky
  • 2 pol. lž. bílého vína
  • 2 pol. lž. smetany na vaření
  • sůl
  • mletý pepř

Postup:

  1. Omyjeme kuřecí játra a zbavíme je žilek.
  2. Na pánvi rozpustáme 2 pol. lžíce másla a zprudka orestujeme kuřecí játra.
  3. K játrům přidáme nadrobno nakrájenou cibulku.
  4. Osmahnutá játra podlijeme vínem a zlehka osolíme.
  5. Dochutíme bylinkami a pepřem.
  6. Zvýšíme plamen a necháme pozvolna vydusit tekutinu.
  7. Poté přidáme smetanu, necháme ji prohřát, ale nevaříme!
  8. Horký obsah pánve přendáme do robota se sekacím nástavcem.
  9. Na nejnižší otáčky směs rozmixujeme na hrubou konzistenci.
  10. Poté po kouskách přidáváme zbytek másla.
  11. Paštiku přepasírujeme přes cedník.
  12. Přepasírovanou paštiku dáme ztuhnout do chladničky.

Nechte se inspirovat dalšími pomazánkami, dezerty a chuťovkami, které knižně vydalo nakladatelství DONA: "Pomazánky rychlé večeře jednoduché pohoštění".