EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Pomazánky z redakce DONA, recept: Tuňáková pomazánka

Publikováno od Marcela Matalová

Variací na pomazánky je v dnešní době mnoho. Tato pochutina se skvěle hodí nejen na svačiny pro naše děti, ale taktéž s ní dokážeme uctít i nečekanou, ale i zvanou, návštěvu.

Pokud nemáte s přípravou pomazánek mnoho zkušeností, nebo si nevíte rady co zajímavého a netradičního by se dalo kombinovat, zakupte si kuchařskou knihu: Pomazánky z nakladatelství DONA.

Zkuste například chutnou pomazánku z tuňáka:

RECEPT: Tuňáková pomazánka

Ingredience:

  • 100 g lučiny
  • 1 konzerva tuňáka v olivovém oleji
  • 2 jarní cibulky
  • 10 malých cherry rajčátek
  • pár kapek šťávy z limetky

Postup:

  1. Rozmícháme lučinu dohladka.
  2. Vmícháme tuňáka, kterého jsme si předem rozdělili na menší kousky.
  3. Přidáme i olivový olej z plechovky - 2 až 3 čajové lžičky.
  4. Jarní cibulku nakrájíme na malé kousky.
  5. Taktéž nakrájíme cherry rajčátka.
  6. Nakrájenou zeleninu vmícháme do pomazánky a zakápneme limetkovou šťávou.
  7. Malý tip: Pokud použijeme pomazánku na jednohubky, můžeme na každý kousek nasypat například: nepomletý mák, sezamová nebo lněná semínka.