EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Naučte se vařit III

Publikováno od Kamila Spoustová

Před jakoukoliv kuchyňskou aktivitou je nutné vyznat se v základních kuchařských pojmech, které budou zmiňovány v téměř každém receptu. Naučte se rozeznávat rozdíl mezi vařením, dušením, smažením a pečením. Víte taky, co znamenají například pojmy promasírovat nebo zadělat? Pokud se setkáte s neznámými úkony, tak se s nimi před samotným aktem řádně seznamte.

Pamatujte si, že i když se snažíte šetřit nádobím sebevíc, nesmíte na vaření různých jídel používat stejnou vařečku nebo dokonce stejné hrnce, které před přípravou jiného pokrmu neumyjete.

Jestliže už máte něco navařeno, nezapomeňte na dochucování. Solte v průběhu vaření, aby se sůl lépe spojila s jídlem. Nepřidávejte do připraveného jídla žádná chemická sladidla. Pokud jste zastáncem bylinkových nebo kořeněných jídel, tak myslete na to, že je vhodné pokrmy dochucovat až po jejich připravení. Když budete jídlo kořenit při jeho přípravě, mohlo by se vám stát, že nebude chutnat tak, jako obvykle. Koření totiž velmi ovlivňuje chuť jídla. S pálivým jazykem navíc zcela nepoznáte, jak jste jídlo doopravdy ochutil.

Co třeba uvařit si dnes něco vegetariánského či dokonce veganského. I taková jídla mohou chutnat velmi dobře a hlavně chutně. Kuchařku Hravě o živé stravě najdete zde.