EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.CZ Pro ženy Pro muže Slevy a akce

Naučte se pasírovat

Publikováno od Kamila Spoustová

Že vám pasírování jakožto úprava jídla nic neříká? Doma možná pasírujete, ani o tom nevíte. Dnes vás seznámíme s tímto procesem. Pozvedněte vaření na novou úroveň.

Pasírovat můžete ovoce i zeleninu, ale také jiné potraviny, které je třeba rozmělnit.

Cíl pasírování je jednoduchý. V rámci této spolupráce s jídlem se potřebujete zbavit hrubších částic připravovaného pokrmu. Pasíruje se většinou přes speciální síto, jehož rozestupy mezi jednotlivým propletením mohou být různé. Síto zbaví připravovaný pokrm hrubých částí, nepěkných hrudek, dále například zrníček, slupek nebo vláken.

K pasírování se používají taky pasírovací síťky, ve kterých však připravíte menší množství pokrmu. S pasírováním vám pomůže taky ponorný mixér.

Je dobré neplést si pasírování s mixováním. Ku příkladu zeleninový krém je třeba rozmixovat, aby veškerá zelenina zůstala v nádobě, ale omáčku, kterou připravujete i z mouky, je vhodnější propasírovat, abyste se zbavil všech nepříjemných hrudek. Ani příprava smoothie nápojů není jednotná. Pasírovat můžete šťávu z pomeranče a podobných plodů, ve kterých se vyskytují semínka, banán naopak stačí rozmixovat, přes síto by se ani nemusel dostat do drinku.

Nemáte doma pasírovací nástroje? Prozradíme vám, že spotřebič vyhotovený přímo k pasírování není úplně nutný. Postačí vám totiž obyčejný cedník. Podívejte se na vhodnou pomůcku, kterou vám nabízíme v našem e-shopu.