EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.CZ Pro ženy Pro muže Slevy a akce

Nápoj Inků jménem Lapacho

Publikováno dne 19.06.2019 od Kamila Spoustová

Strom Lapacho roste v Jižní Americe. Už před tisíci lety místní obyvatelé přišli na zázračnou sílu jeho kůry.

O přípravu stejnojmenného čaje Lapacho se starají především v Brazílii, Bolívii, Argentině nebo v Peru. Dochází k oddělování vnitřní kůry stromů, které na místě rostou klidně i sedm set let. Dochází k sušení a čaj je na světě.

Lapacho je známý zejména pro svou schopnost detoxikovat organismus a zbavit jej všeho špatného.

Posiluje taky imunitní systém. Pokud máte pocit, že je vaše obranyschopnost na bodě mrazu, během několika dávek čaje Lapacho se vaše imunita dostane do normálu.

Bojuje proti rakovině a působí jako prevence před jejím vznikem.

Čaj Lapacho můžete pít i v době, kdy na vás, jak se říká, něco leze. Poradí si s klasickým nachlazením v podobě rýmy a kašle, dále zvládne bojovat proti onemocnění dýchacích cest v podobě zánětu průdušek a dalších. Funguje jako přírodní antibiotikum.

Příprava čaje je velmi jednoduchá. Balíček plný vzácné kůry, který si zakoupíte v našem e-shopu, opatrně rozdělejte a vyjměte z něj asi tři lžíce směsi. Na rozdíl od většiny čajů se kůra vaří. Přiveďte tedy litr vody se směsí k varu asi na pět minut. Následně ji nechte dalších patnáct minut louhovat. Po uplynulém čase nápoj přeceďte a můžete podávat. Čaj můžete konzumovat i studený.