EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.CZ Pro ženy Pro muže Slevy a akce

Jak zpracovat houby, aby dlouho vydržely? Servírujeme vám osm možností! V

Publikováno dne 24.09.2019 od Kamila Spoustová

Houbové škvarky

Vegetariánské škvarky aneb houby v tuku jsou velkou dobrotou a skvělou alternativou klasických škvarečků. V tomto odstavci vám prozradíme i jejich přípravu, neboť dobrotu byste si určitě měl zkusit taky uvařit. O houbách alias škvarku moc lidí nemluví nebo je ani nepřipravuje. To je ale velká chyba. Za pravdu nám dáte, hned jak škvarky ochutnáte.

Na přípravu využijte pevnější houby, které nejsou příliš nasáklé vodou. Rozkrájejte je na menší kousky, ale zase ne tak malé, aby z hub smažením něco zbylo. Rozehřejte máslo, kterého je třeba využít poměrně velké množství. Na středním až vysokém ohni duste houby, které se postupně začnou zmenšovat. Jakmile již budou mít křupavou konzistenci, stáhněte pánev z plotny a nalijte do sklenic ještě v horkém stavu.

Počkejte, až směs trochu vychladne, pak ji vložte do lednice. Houbové škvarky vám vydrží celý rok. Mazat si je můžete na chléb. Sádlo taky vytvoří perfektní základ pro správnou hubovou polévku nebo bramboračku. Využití pro tuto dobrotu určitě najdete. Jen do toho.

Houby vyndejte z košíku včas

Ať už vyberete jakýkoliv způsob úpravy, nerozmýšlejte se příliš dlouho. Houby byste měl ihned po příchodu z lesa vyjmout z košíku, aby nedošlo k plesnivění. Rozložte je na kredenc, podložit je můžete utěrkou nebo novinovým papírem. Opravdu myslete na včasnou úpravu, tu je nutné provádět, když jsou houby čerstvé.