EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.CZ Pro ženy Pro muže Slevy a akce

Jak zpracovat houby, aby dlouho vydržely? Servírujeme vám osm možností! III

Publikováno dne 23.09.2019 od Kamila Spoustová

Houbové pyré

Houby nakrájejte nejprve na drobnější kousky. Na pánvi rozehřejte malé množství másla a přidejte na něj houbovou směs. Poduste. Jakmile budou houby měkké a se správným aroma, přidejte k nim trochu vody a rozmixujte je. Pozor, někdy není nutné vodu přidávat. Vařte pár minut a následně pyré nalijte do vhodných nádob. Sklenice otočte víčkem dolů. Pastu si můžete namazat na chléb a nebo ji využít jako základ na vaření.

Houby a kvašení

Napadlo by vás, že kvašené houby podporují trávení? V této podobě jsou všechny druhy hub nejlépe stravitelné. Jak připravit kvašené houby? Nejprve je třeba nasbírané poklady rozkrájet na menší části a tepelně opracovat. Ideálně houby rychle nechte přejít varem. Nálev na kvašení připravíte za pomoci cukru a soli, dále kyselého mléka. Houby vložte do větší nádoby, nálevu je třeba tolik, aby pokryl všechny houby. Směs poskládejte do hrnce, přidejte libovolné koření. Přikryjte přichystanou dobrotu pokličkou nebo jiným krytem, na který případně ještě umístěte závaží, aby proces nenarušoval vzduch. Nezapomeňte na to, že kvašení by mělo probíhat okolo čtrnácti dní. Poté můžete hotovou směs rozlít do menších sklenic. Kvašené houby je nutné uchovávat v chladu. Můžete se radovat, i takto připravovaná směs dlouho vydrží. Pochutnat si na ní můžete klidně až na jaře.