EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Italské sýry - BURRATA

Publikováno od Marcela Matalová

ITALSKÉ SÝRY = Burrata

Typ: kravské mléko a smetana

Charakteristika: tažené těsto

Původ: Apulie

Kde se vyrábí: oblast Murge, Martina Franca, Modugno, Putignano

O sýru:

  • je to čerstvý kravský sýr
  • má bohatou máslovou chuť
  • hladký povrch
  • je měkký a hebký
  • má zaoblený tvar
  • příchuť másla s nevtíravou příchutí mléčných kvasinek
  • váha od 300 po 500 gramů

Konzumace:

  • nejlépe konzumovat samotný
  • nechat jej nasát pokojovou teplotu
  • můžete lehce dochutit solí a čerstvě namletým pepřem
  • jako příloha - dobře vyzrálá rajčata
  • v kuchyni se využívá do různých náplní

Zpracování:

  • má obal z taženého těsta "pasta filata"
  • zpracovává se s tekutým jehněčím nebo kůzlečím syřidlem
  • vytahuje se do dlouhách pásů - cca 50 cm
  • oddělují se jednotlivé kousky těsta, které se vyfukují do tvaru vaku
  • vak se naplní kousíčky taženého těsta, smetanou a mléč. kvasinkami
  • v teplé vodě se zaváže vršek váčku
  • ochladí se ve studené vodě
  • hotový sýr je po několika hodinách

 

Zakupte si knihu "SYRY", kde se dozvíte o nejznámějších sýrech z celého světa. Knihu zakoupíte v našem e-shopu: KNIHY