EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Houby jako lék - Jidášovo ucho

Publikováno od Marcela Matalová

Pokud nás trápí nějaké zdravotní neduhy, jdeme k lékaři nebo sáhneme po bylinkách. Ale víte o tom, že jsou léčivé i houby? Mezi nejznámější houbové léčivky patří:

  • Hlíva ústřičná
  • Jidášovo ucho
  • Reishi
  • Čaga

Jidášovo ucho - má vysoký obsah minerálů (draslík, fosfor, hořčík, vápník a sodík), taktéž má léčivé účinky:

  • snižuje krevní tlak
  • pomáhá léčit hemoroidy
  • posiluje imunitní systém
  • při bolestech žaludku a břicha

Ze sušeného jidášova ucha lze připravit například čaj.

Své zastoupení má i v kulinářství. Jidášovo ucho zakoupíte v sušeném stavu. Proto při jeho použití v kuchyni, nejprve houby namočte. Po několika hodinách houby nabobtnají a můžete je připravovat na jakýkoliv způsob. Velmi chutné je jidášovo ucho pokrájené na nudličky a přidané do číny, do rizota nebo do zeleninových polévek.

RECEPT: Salát s jidášovým uchem

Ingredience:

  • 300 g cukety
  • 100 g jidášova ucha
  • 100 g kukuřice (z plechovky)
  • červená paprika
  • sójová omáčka
  • drcený česnek
  • chilli koření
  • voda
  • olej
  • sůl

Postup:

  1. Cuketu oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  2. Zprudka cuketu opečeme na oleji, vložíme do mísy a ještě teplou promícháme s lisovaným česnekem.
  3. Přidáme povařené, pokrájené jidášovo ucho, nakrájenou papriku a kukuřici, zastříkneme sojovou omáčkou, dochutíme chilli.
  4. Salát necháme vychladit.

Přečtěte si více o léčivých účincích hub v knize "HOUBY JAKO LÉK", kterou zakoupíte v eshopu zde: knihy.eiffeloptic.cz