EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.CZ Pro ženy Pro muže Slevy a akce

Grilování II.

Publikováno dne 23.06.2019 od Marcela Matalová

Při grilování bychom se měli držet určitého postupu. V zásadě grilujeme  pouze na grilu, který je řádně očištěný, aby se nepřipalovala mastnota a zbytky jídla z minulého grilování. Pokud budete používat sladké marinády, dejte pozor na jejich přepalování. Obsažený cukr karamelizuje a rád se ke grilovací mřížce přichytí.

II. GRIL NA PLYN

Zvolíte-li opravdu kvalitní gril na plyn, očekávejte robustní a stabilní konstrukci s dostatečně velkou grilovací plochou. Taktéž může být doplněný o nezávyslý hořák s rozptylovačem plamene. Na něm můžete připravovat přílohy nebo omáčky.

Zde se jedná o zdravější variantu přípravy jídla a zároveň o čisté provedení přípravy jídla.

Je vhodný pro velké akce. Lze na něm připravit pořádné porce masa i celá kuřata.

Při jeho výběru se zaměřte na provedení odchytu odkapávajícího tuku. Nejlepší variantou je miska s vodou, kam odkapává tuk i šťáva, odkud se dále neodpařují a nešíří se do prostoru.

 

A o si ugrilovat? Obměňte vaše recepty za něco nového a třeba i netradičního. Pomůže vám v tom kuchařka GRILOVÁNÍ z nakladatelství Vašut.