EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Datlový sirup

Publikováno od Karel

Datlový sirup je ve skutečnosti jedním z nejstarších sladidel, která jsou dnes k dispozici. Starověké klínové rukopisy z Mezopotámie zmiňují právě tento sirup a ukazují jej jako primární sladidlo té doby. V Bibli lze slovo „med“ z hebrejštiny překládat, aby popisovalo ovocný med, nikoli med z včely, a v komentářích se běžně označuje jako „datlový med“. Vzhledem k hlubokému množství datlových palem v této oblasti je velmi pravděpodobné, že se to skutečně týkalo medu z datlí, nebo datlového sirupu. Ačkoli datlový sirup existuje již po tisíce let v jiných částech světa, Spojené státy i evropa teprve nedávno zaznamenaly zvýšený zájem.

 

Mezi datlovým sirupem a cukrem je zásadní rozdíl. Cukr je těžce zpracován, aby se dostal do bodu spotřeby. Běžný stolní cukr se většinou vyrábí z řepy nebo cukrové třtiny, z nichž ani jednu ingredienci nemůžeme jíst bez významného množství zpracování, které nakonec vede k něčemu velmi odlišnému od původní povahy. Ovoce je obecně něco, co zraje, je připravené k jídlu a sladké vlastním přírodním procesem. Za druhé, cukr většinou nemá žádné nutriční výhody, kromě kalorií. Ovoce však obsahuje značné množství vitamínů a minerálů.

 

Datlový sirup můžete zakoupit na Eshop Eiffel.