EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.CZ Pro ženy Pro muže Slevy a akce

Cornbread jako příloha ke grilování

Publikováno dne 21.04.2019 od Marcela Matalová

Cornbread - kukuřičný chleba je oblíbený především ve Spojených státech a údajně ho přistěhovalci okoukali od indiánů. Původně se připravoval z drcené čerstvé kukuřice. Nejčastěji se podává jako příloha ke grilování.

RECEPT: Cornbread

Ingredience:

  • 125 g másla + na vymazání formy
  • 240 g kukuřičné mouky
  • 120 g hladké mouky
  • 6 zarovnaných lžic cukru
  • 1,5 lžičky kypřícího prášku
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 250 g podmáslí
  • 3 velká vejce

Postup:

  1. Troubu předehřejeme na 200oC.
  2. Máslem vymažeme hranatou nebo kruhovou formu.
  3. V míse scmícháme mouky, cukr, kypř. prášek, sůl a sodu.
  4. V menší míse prošleháme máslo, podmáslí a vejce.
  5. Tuto směs přidáme k moučné směsi.
  6. Vše promícháme tak, aby se spojilo.
  7. Těsto vlijeme do formy a uhladíme povrch.
  8. Pečeme 20-25 minut.

 

Další velmi chutné recepty na slané pečení najdete v kuchařce: SLANÉ DORTY S CHUTNÝMI NÁPLNĚMI.