EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Bramboráky na X způsobů I

Publikováno od Kamila Spoustová

Tradiční staročeské bramboráčky

Budete potřebovat:

Brambory (1 kg)

Hladkou mouku (100 g)

Strouhanku (50 g)

Vejce (2 ks)

Česnek (7 stroužků)

Uzeninu dle libosti (možno vynechat)

Sůl a pepř, majoránku

Postup:

Brambory oloupejte a osušte, poté je nastrouhejte. Pokud vám z brambor přetekla voda, tak ji slejte. Přidejte vejce, mouku, strouhanku česnek. Okořeňte dle libosti. Můžete do směsi přidat taky libovolnou uzeninu nakrájenou na drobné kostičky. Všechny suroviny spolu řádně promíchejte. Vytvořte placky a postupně je smažte na rozehřátém oleji dozlatova. Bramboráky po dosmažení položte na ubrousek, aby pustily přebytečný tuk. Ihned podávejte. Tento pokrm jde do páru například se zelým.

Pizzové bramboráky

Budete potřebovat:

Brambory (1 kg)

Hladkou mouku (100 g)

Strouhanku (50 g)

Vejce (2 ks)

Šunku a salám

Rajče

Zeleninu (oblíbenou na pizze)

Sýr (nejlépe Eidam)

Postup:

Brambory zpracujte tak jako v předchozím receptu. Přidejte k nim vejce, strouhanku a hladkou mouku. Dokořeňte dle libosti, nezapomeňte směs osolit. Vytvořte drobnější bramboráčky. Ty vložte na rozpálený olej. Osmažte je z jedné strany. Jakmile budou zčásti hotové, obraťte je a na již opečenou stranu položte plátek rajčete, šunku nebo salám, posypte oblíbenou zeleninou a zasypte sýrem. Nechte dosmažit a ihned podávejte. Bramboráčky chutnají výborně například přelité kečupem.

Naučte se připravovat taky jiné bramborové klasiky nebo speciality. Knihu Brambory – 50 snadných receptů najdete zde